TOKIA MŪSŲ KASDIENYBĖ. Pyragas su vyšniomis, varške ir šokoladu.

TOKIA MŪSŲ KASDIENYBĖ. Pyragas su vyšniomis, varške ir šokoladu.

01. Aug 23:28 jaldija jaldija

Tai dar  vienas pyragas labai mums patikęs, kuriam pagaminti taip pat reikėjo vyšnių.
Tešlai:
130 gramų miltų
120 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių
100 gramų juodojo šokolado
50 gramų cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
300 gramų kreminės varškės
300 gramų vyšnių (tinka ir šaldytos)
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
Gaminimas
Tešla. Puode ant nedidelės ugnies ištirpiname sviestą su šokoladu. Paliekame atvėsti. Kiaušinius, cukrų ir druską plakame, kol ištirpsta cukrus (masė padvigubėja). Supilame šokoladą, išplakame. Beriame miltus su kepimo milteliais ir nedideliu greičiu mikseriu gerai išplakame.
2.
Įdarui šaukštu dubenyje ištiriname varškę, kiaušinius ir cukrų. Masė turi būti maždaug kremo konsistencijos.
Kepimo formą ištepame sviestu arba išklojame kepimo popieriumi. Pilame 1/3 tešlos, paskirstome ant viso dugno. Dedame 1/2 varškės masės, vėl mentele paskirstome per visą plotą. Ant varškės išdėliojame pusę vyšnių (šaldytas reikia atšildyti). Toliau vėl pilame tešlą, ant jos varškė ir vyšnios, ir paskutinis sluoksnis - tešla (pyrago viršus). Jei nepavyks gražiai užtepti tešlos ant varškės masės (abi masės gali gautis skirtingo tirštumo) - nieko tokio, viskas vis tiek puikiai iškeps..

Kepame iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min (ar iškepė tikriname mediniu pagaliuku).
Iškepusiam pyragui prieš pjaustant būtinai leidžiame visiškai atvėsti.