TOKIA MŪSŲ KASDIENYBĖ. Pyragas "Šakočio pusbrolis"

TOKIA MŪSŲ KASDIENYBĖ. Pyragas "Šakočio pusbrolis"

30. Jun 20:44 jaldija jaldija

Išsikepti šį pyragą planuota buvo jau seniai. Receptas ilgokai laukė eilės, kol buvo išbandytas. Iš pirmo žvilgsnio atrodė, kad bus gana sudėtinga, ar nesigaus. Bet viskas pavyko ir ėjosi neįtikėtinai sklandžiai ir lengvai.
Skonis nenuvylė, tad  jau spėjau ir pakartotinai iškepti, nes ragautojai įvertino puikiai.
Todėl rekomenduoju išbandyti.
Produktai
250 g. sviesto
250 g. cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
5 kiaušiniai
150 g.miltų
100 g. krakmolo
1 a.š. kepimo miltelių
2 šaukštai grietinės
žiupsnelis druskos
Eiga
Labai minkštą sviestą ištrinti su cukrumi, kol masė taps puri ir balta.
Atskirti baltymus nuo trynių.
Trynius sudėti į sviestą ir gerai išmaišyti.
Sudėti grietinę ir išmaišyti.
Miltus, krakmolą, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, druską,  išmaišyti.
Sudėti į jau turimą masę, išmaišyti.
Po truputį įmaišyti gerai išplaktus baltymus.
Orkaitė įkaitinta 180 laipsnių, kepimo iš viršaus funkcija.
Skarda tinkamiausia aukštesniais kraštais ir nedidelė.  Skardą ir dugną ir šonus iškloti kepimo popieriumi.
Kelis šaukštus tešlos plonai paskleisti skardoje. Kepti kol paruduos. 
Išimti ir vėl paskleiisti kelis šaukštus tešlos, ant jau iškepto sluoksnio. Ir taip kartoti kol pasibaigs tešla.

Šiek tiek užtrunka pats kepimas, bet kai paruošimas itin nesudėtingas, verta.
Kuo daugiau sluoksniukų gaunasi , tuo gražesnė išvaizda.
Mano skarda ne pati tinkamiausia, sluoksniukų mažoka.

Skanaus.

Gintarep Gintarep 01. Jul 06:43

Ačiū, panelytė jau susigundė 👍