Toliau ekspermentuojame virtuvėje…
Ir vėl gaminome panaudodami pienių žiedus.
Medus nenuvylė, tad nusprendėme išsikepti sausainių.
Toks nesudėtingas ir greitas jų gaminimo būdas. Ir pienių nedaug tereikėjo. Vos dvidešimt žiedų.
Ingridientai:
20 pienių galvučių
100 g. cukraus ( dėjau mažiau, pakankamai saldu)
125 g. ištirpinto sviesto
1 kiaušinis
200 g. miltų
kepimo miltelių
1 citrinos žievelė ir truputis sulčių ( neturėjau tai įdėjau šiek tiek kalėdinių sausainių prieskonių_
Pienes nuplauname, šiek tiek padžiovinam, kad lengviau būtų atskirti žiedlapius, nes reikalingi tik jie.
Viskas sumaišoma, tešla į skardą dedama šaukštu. Man gavosi didoki, ko gero geriau būtų dėti arbatiniu šaukšteliu.
Ir kepama 180 laipsnių orkaitėje 15 minučių.
Rezultatas pranoko lūkesčius. Gavosi minkštučiai, trapūs, aromatingi sausainiukai. Perlaužus sausainį matosi pienių žiedlapiukai. labai įdomiai atrodo.
Tikrai rekomenduojame pabandyti, kol pienės dar nenužydėjo.
?? tokie super pavasariniai sausainiai! Vien pagalvojus, kad su pienėmis, pilnomis saulės, jau skanu turi būti.
Bandysim!!! Labai įdomus receptas
Net nenumaniau, kad iš pienių tiek visko galima pasidaryti, nes galvojau, kad kartumas jausis 😀
Na, ką? Teks ir mums išbandyti. Ačiū už receptą.