TOKIA MŪSŲ KASDIENYBĖ. Kalėdų laukimo laikotarpio prisiminimai

TOKIA MŪSŲ KASDIENYBĖ. Kalėdų laukimo laikotarpio prisiminimai

01. Dec 2021, 13:13 jaldija jaldija

Štai ir  prasideda švenčių laukimo laikotarpis, o man dar norisi pažvelgti atgal. Atgal į tokį pat metą, kaip laukėme, kaip ruošėmės, ką nuveikėme. O nuveikta tikrai daug , daug  džiugių akimirkų patirta. Ir kaip smagu, kad daugybė tų akimirkų užfiksuota. Airidas kuo toliau, tuo labiau stengiasi nepakliūti į kadrą. Bet kai parodau kai kuriuos jau pamirštus momentus. pripažįsta fotografavimo naudą.

Aš visą laiką pabrėžiu: “jūs vaikai,  tai uzaugsit, paliksit namus, o mums, tėvams, reikės guostis gražiais prisiminimais. O galbūt ateis laikas kai į tuos prisiminimus su susidomėjimu žvelgs naujų kartų akutės.” Ir turėdama tokį pasiteisinimą vėl ir vėl fotografuoju.
Kalėdų laukimą visada stengdavomės kažkuo paįvairint, sukurti šventę sau.

Advento kalendoriai būdavo savos gamybos, kur didžiąją dalį darbo atlikdavo vaikai.
Eglutes taip pat puošdavom  pasitelkdami fantaziją.

 Dar išsikeldavom sau kokius nors šventiškus tikslus: padaryti  24 darbelius,pagaminti  24 snaiges, 24 eglutes. 



Buvo tikslas kiekvieną vakarą užsidegti vis kitą žvakutę, arba į dienos šviesą ištraukti visas , seniai pamirštas žvakides. Patys buvom nustebinti kiek daug žvakučių ir mažų žvakidėlių suradom. 

Ko  tik neveikdavom gerdami  arbatą, žaisdavom žaidimus, spręsdavom galvosūkius, trynėm korteles su pasiūlymais pažiūrėti 24 filmus.  24 dienas rašėm  tos dienos įspūdžius, dėjom į stiklainiuką ir po metų adventiniu laikotarpiu skaitėm tuos įrašus.

Atrodo viskas išbandyta, bet entuziazmo Kalėdų laukimą paversti paslaptingu ir žaismingu dar vis turime. Sakome, kad nors vaikai ir užauga, šventės vis tiek ateina, tai kodėl mums ir vėl jų nepasitikus žaismingai/
Todėl neapseisime ir be Advento kalendoriaus, ir be iššūkių.
Kiek visokių advento kalendorių pridaryta. Į visus nemažai darbo įdėta, visur su mažų rankyčių pagalba. Rankytės augo, piršteliai stiprėjo, darbeliai darėsi vis gražesni. Smagu, kad viską galimą išsaugoti nuotraukose ir matyti kaip mes vadiname: Advento kalendorių evoliuciją.


Šis mano įrašas skirtas prisiminimams.Bet džiugus jšvenčių laukimas jau jaučiasi mūsų namuose, būtinai pasirodysime kokiu adventiniu kalendoriumi šiemet džiaugsis mūsų šeima, ir kokios  naujos  užduotys  laukia.

Gintarep Gintarep 01. Dec 2021, 15:48

Fantastika! Mes norime su Jumis Jūsų Kalendorių kurti ?