Tobula knyga Kalėdų belaukiant

Tobula knyga Kalėdų belaukiant

11. Dec 2019, 14:49 Raudona braškė Raudona braškė

Dalinuosi su jumis tobula knyga. Taip taip...sakau tai drąsiai ir dar dedu ranką prie širdies. Į rankas patekusi Maja Lunde knyga "Sniego sesė" nusitaikė tiesiai į širdį.

Visų pirma savo ryškiu, kupinų detalių viršeliu. Raudonu. Juk tokia turi būti Kalėdų spalva. Paėmus knygą į rankas jos viršelyje nejučia imi ieškoti įvairiausių detalių. 

Na, o istorija papasakota knygos puslapiuose ypač "kabina". Tiesa, knyga skirta skaityti kartu su vyresniais vaikais ( mano nuomone), nes jau nuo pirmojo skyriaus kalbama apie artimo netektį ir ilgesį. O konkrečiau, apie pagrindinio herojaus sesers mirtį.

Tiesa ta, kad tai nėra saldi Kalėdinė pasaka. Knygoje nemažai liūdesio, nusivylimo, vilties, netgi mistikos, tačiau gale viskas vainikuojama nuostabiais jausmais.

Turbūt pirmą kartą, norint papasakoti apie knygą, labai sunku nuspręsti nuo ko pradėti. Knyga tokia jautri ir paprastais sakiniais apimanti daug jausmų, kad nesinori nieko nieko praleisti. Todėl geriau kartą perskaityti, nei kelia kartus išgirsti.

Na o pats pats pačiausias ir didžiausias šios knygos pliusas ir privalumas - Lisa Alisato iliustracijos. Nerealiai gražios, tikroviškos ir jausmingos. Versdama puslapius kiekvieną liesdavau ranka, nes nesitikėjo, kad iš knygos į mane žvelgia ne realus žmogus, o knygos herojus.

Ši knyga tarsi skaitomos Kalėdos. Nesu nieko panašaus varčiusi. 

kodelcia kodelcia 11. Dec 2019, 23:42

Tikrai užburiančios!

Dovileab Dovileab 11. Dec 2019, 15:31

Nuostabios iliustracijos ?