Norėčiau pasiūlyti pasigaminti tirštą daržovių sriubą su grybais po stogeliu.
Jai reikės:
2-3 didesnių bulvių
1-2 morkų
brokolio
1-2 svogūnų galvučių
aliejaus kepimui
3-4 šaukštų virtų grybų
grietinės
krapų
1 kiaušinio
šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos.
Paruošimas
Morkas sutarkuoti stambia tarka, svogūnus supjaustyti. Viską pakepinti įkaitintame aliejuje. Tuo metu į verdantį pasūdytą vandenį sudėti supjaustytas bulves ir brokolius. Bulvėms suminkštėjus, sudėti pakepintas morkas su svogūnais, dar pavirinti kelias minutes.
{pic:1}
{pic:2}
Vandenį nukošti, o tirščius susmulkinti plakikliu ar grūstuvu. Į gautą tirštą masę įpilkite tiek nukošto skysčio, kad gautumėte norimo tirštumo sriubą. Įdėti grietinės, suversti grybus.
{pic:3}
{pic:4}
Bemielės sluoksniuotos tešlos lakštą truputį pakočioti, bet nereikia per daug nuploninti, subadyti šakute ir išpjauti tokio dydžio apskritimus, kad kraštus būtų galima užlenkti ant puodelio krašto.
{pic:5}
Sriubą supilti į karščiui atsparius puodelius, apibarstyti krapais, uždengti tešlos skrituliais, aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min.
{pic:6}
Tokiu stogeliu galima uždengti bet kokią sriubą ar troškinį, bus įdomiau ir paslaptingiau.
{pic:7}
SKANAUS!
kaip idomu 👍
Šaunus receptas, yra grybų, morkų tik brokolių trūksta, pabandysiu 😀
liux ideja 😀
megstu trintas sriubas... jos mano megstamiausios
o jau grožis koks 😉
👍 puiku