Tiršta sriuba su grybais po stogeliu

Tiršta sriuba su grybais po stogeliu

03. Mar 2010, 08:00

 

Norėčiau pasiūlyti pasigaminti tirštą daržovių sriubą su grybais po stogeliu.

 

Jai reikės:

2-3 didesnių bulvių

1-2 morkų

brokolio

1-2 svogūnų galvučių

aliejaus kepimui

3-4 šaukštų virtų grybų

grietinės

krapų

1 kiaušinio

šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos.

 

Paruošimas

 

Morkas sutarkuoti stambia tarka, svogūnus supjaustyti. Viską pakepinti įkaitintame aliejuje. Tuo metu į verdantį pasūdytą vandenį sudėti supjaustytas bulves ir brokolius. Bulvėms suminkštėjus, sudėti pakepintas morkas su svogūnais, dar pavirinti kelias minutes.

 

{pic:1}

{pic:2}

 

Vandenį nukošti, o tirščius susmulkinti plakikliu ar grūstuvu. Į gautą tirštą masę įpilkite tiek nukošto skysčio, kad gautumėte norimo tirštumo sriubą. Įdėti grietinės, suversti grybus.

 

{pic:3}

{pic:4}

 

Bemielės sluoksniuotos tešlos lakštą truputį pakočioti, bet nereikia per daug nuploninti, subadyti šakute ir išpjauti tokio dydžio apskritimus, kad kraštus būtų galima užlenkti ant puodelio krašto.

 

{pic:5}

 

Sriubą supilti į karščiui atsparius puodelius, apibarstyti krapais, uždengti tešlos skrituliais, aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min.

 

{pic:6}

 

Tokiu stogeliu galima uždengti bet kokią sriubą ar troškinį, bus įdomiau ir paslaptingiau.

 

{pic:7}

 

SKANAUS!

04. Mar 2010, 00:30

kaip idomu 👍

03. Mar 2010, 13:37

Šaunus receptas, yra grybų, morkų tik brokolių trūksta, pabandysiu 😀

03. Mar 2010, 13:15

liux ideja 😀

03. Mar 2010, 13:11

megstu trintas sriubas... jos mano megstamiausios

03. Mar 2010, 11:40

o jau grožis koks 😉

03. Mar 2010, 10:08

👍 puiku