Aš kaip įprastai pagaminau savo vyrui balandėlius, tačiau liko dar virtų kopūstų lapų ir įdaro. Taigi, sugalvojau štai ką.
Papjausčiau likusius kopūstų lapus ir truputėlį juos apviriau, kad taptų minkšti (apie 5 min.).
Tuomet paėmiau likusį faršą, sumaišiau jį su kiaušiniu ir apvirtais kopūsto lapais.
Suformavau kotletukus, apvoliuojau maltuose džiūvėsėliuose ir apkepiau ant silpnos ugnies.
Štai ir viskas.
Skonis, kaip tikrų balandėlių, o darbo kone per pusę mažiau:) Be to, sunaudoji visus nepanaudotus tikriems balandėliams gaminti likučius, o tai šiais laikais, oi, kaip praverčia:)
Šiam receptui Jums reikės:
kopūsto lapų,
mėsos įdaro su ryžiais ir prieskoniais
kiaušinio,
maltų džiūvėsių.
SKANAUS.
mergaitės, krakmolo reikia tuomet, jeigu padauginat kopūstų😉 aš jo nenaudojau ir man, kaip matot, niekas nesubyrėjo😉
indrex na, man laaaaaabai sunkiai gaunasi atplėšt tuos kopūsto lapus, kai gaminu balandėlius, nors ir apviriu kopūstą, bet vis tiek ganėtinai ilgai užtrunku😉
ydomiai atrodo reiks kada isbandyt, kad ir paprastus balundzius daryt ne daug darbo, bent man taip atrodo
as kaip tik tik ka baigiau gaminti si patiekala. Taip, krakmolas cia butinas, nes kitaip byra jie 😉
As tj su padazu dar patroskinu ir su kopustu viskas okey buna 😀
as taip patv tarkuodavau kopusta, taciau kepant jis neperkaisdavo iki galo, todel manau nuplikius gausis daug geriau 😉
as nesakau kad kopijuoji, tik esu macius panasu recepta 😀
astonja tiesą pasakius, dar ne vieno recepto nepasiėmiau iš MK, arba pati sugalvoju, arba pasižiūriu per vieną stebuklingą pus. tasty food berods, nes ten nerealiai skanios foto😉
As tj tarkuoju kopusta, todel nereik apvirti, o be to panasus receptukas jau buvo, man rodos ar ne zivile ji buvo atsiuntus 😀
darydavau tokius, tik va, kad kopusta apvirt reikia nezinojau 😀 butinai ismeginsiu sendien pat 😉