Tie švelnūs prisilietimai

Tie švelnūs prisilietimai

20. Apr 2015, 13:00 irmantaite irmantaite
Su malonumu nusprendžiau sudalyvauti projekte "Iššūkiai mamai" . 
Aš manau kad švelnus mamos prisilietimas gali atstoti tikrai daug ką.
Tik gimus mažyliui užvaldo begalinis noras glostyti, liesti, bučiuoti, apgaubti švelnumu. Negali  atitraukti akių nuo tų mažų pirštukų, mažų pėdučių, nosytės.
Tėtis taip pat labai atsargiai dalijasi švelnumu.
20150420122952-58196.jpg
 Tą mažą kūdikėlį kasdien lieti šimtus kartų maudant, masažuojant, perrenginėjant, keičiant sauskelnes.
20150420125150-28679.jpg
Mūsų šeimoje prisilietimų, priglaudimų, apkabinimų, pamylavimų  negailima  vaikams. Tai kaip duona kasdieninė. Man taip patinka tie maži kibūs piršteliai kai einant gatve tvirtai įsikimba. Ir aš jaučiu kad vaikas pasijaučia saugiau, ramiau, tvirčiau.
Mūsų dvimetis Mantukas glostomas tol kol užmiega. Niūniuojant lopšinę glostyti pradedu delnu plaukučius. Paskui pirštai keliauja veiduku. Sustoja ties smakriuku. Dar toliau keliauja rankytėmis iki delniukų. O padukai išmyluoti ir išbučiuoti jau būna vonioje. Po tokių migdymo ritualų prabėgus kuriam laikui mažasis pats parodo (paėmęs ranką) kur jam pakutenti šį vakarą. Kartais sustoja ties smakriuku. Kartais ties delniukais. Pirštu braukiant delniuku mes mėgstam pažaisti tokį žaidimą- košės virimą. Virė, virė košę, vaikai atsilošę. Lenkiant pirštukus dainuoju: tam davė, tam davė, o tam ir neliko.... Būna labai smagu abiems. Dar pastebėjau, kad glostomas vaikas  greičiau užmiega. Glostai, glostai ir matai kaip akytės tik merkiasi, merkiasi... Po tokių migdymo ritualų vaikas žymiai ramiau ir giliau miega.
Vyresnėliui Gyčiui labai patinka nugarytės glostymas. Delnu nuvalau vingiuotą kelią. Tada pirštų pagalba važiuoja daug įvairiausių mašinų. Ir traukinių ilgiausių, ilgiausių. Ir gyvūnų kartais pribėga įvairiausių.
Dalyvaudama iššsūkyje atkreipiau dėmesį į glostomo Gyčio veido išraišką. Jau pats pirmasis prisilietimas jį labai apramina. Jis kone sustingsta ir laukia kas bus toliau. Švelnumas toks liūliuojantis, kad bežaidžiant matai kaip jam akys merkiasi, merkiasi. Nors bando dar klausytis, bet užsnūsta.
Prisilietimas nosimi pas mus virsta smagiu žaidimu. Mes mėgstam suglausti nosis ir žiūrėti į akis tol, kol pasidaro viena.  Šį  žaidimą vadinam - ''darom pelėdą''. Dar kartais aš nosim paliečiu žanduką. Mažajam tai visada sukelia juoką. Vyresnėlis kartais klausia: mama, ką čia darai? :)
Bučinukai mylimukai mus kas rytą išlydi iš namų į darželį. Sutinka taip pat  bučinukai. Man dar labai patinka lūpomis paliesti vaiko kaktą.
Prisilietimai nebūna vienpusiai.  Vaikai dažnai patys dovanoja prisilietimus, prisiglaudimus, bučinukus. Jiems labai patinka šukuoti mamai plaukus, nubraukti plaukų sruogą nuo akių miegant. O iš vis man maloniausia pajausti mažojo žadinantį  bučinuką ryte.
Mamos prisilietimai turi stebuklingų galių užsigavus. Tuomet visu greičiu ašarodamas vaikas atlekia, susirango ant kelių, prisiglaudžia, parodo kur skauda. Apkabini, paglostai, nuramini, ašaras nubrauki ir vėl viskas būna gerai.
20150420125055-67587.jpg
Dar man labai smagu stebėti kai vyresnėlis keturmetis Gytis rytais sako dvimečiui Mantui: broli, apsikabinkim :) Pastovi apsikabinę. Kartais žaisti ateina susikibę už rankų. Labai širdžiai ir akims mielas vaizdelis.
 
 
floryte floryte 20. Apr 2015, 15:53

Čia tai geras - "broli, apsikabinkim". Kaip miela mamai matyti tokį vaizdelį😀