Mūsų šeimyna labai mėgsta šviežiai spaustas morkų sultis, tad jas spaudžiamės labai dažnai..Na o išspaudus lieka labai daug morkų masės.
Taigi sugalvojau iš ju iškepti morkų pyraga, kurį labai mėgstu, jį pamėgo ir mano mažieji.
Tad man prireikė:
2 kiaušiniai,
2 šaukštai margarino,
5 šaukštai cukraus,
morkų masės (pagal skonį),
7 šaukštų miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
100 g pieno ar vandens
Margariną išsukame su cukrumi
Įmušame kiaušinius, gerai išmaišome. Supilame pieną ir sudedame morkų masę. Viską gerai išmaišome iki vientisos masės.
Dedame miltus ir kepimo miltelius. Gerai išmaišius dedame gautą masę į kepimo indą.
Tam aš naudoju guminę kepimo formą, prie jos neprilimpa tešla ir labai lengvai išsiima iškeptas pyragas. Kepame 180 laipsnių temperatūroje tol, kol pyragas gražiai paruduoja.
Argi gali būti geriau ir taupiau, gerti šviežiai spaustas sultis ir iš tų pačių morkų išsikepti gardų pyragą.
skanaus!!
Erkule
labai skaniai atrodo
indrex, spalva teslos tai morkine gaunasi😀
nu niekada dar nekepiau morkų pyrago, tikrai reiks kada pabandyt 😀
spalva tai ydomi pyrago😀 bet manau pyragas skanus turetu buti....