Čeburėkų tešlai reikia:
- 1 kg aukščiausios rūšies miltų
- 1 kiaušinio
- 0,5 stiklinės gazuoto mineralinio vandens
- 2 stiklinių paprasto vandens
Įdarui reikia:
- 0,5 kg mėgstamo faršo
- 0,5 stiklinės vandens
- pusė didesnio svogūno
- druskos ir pipirų
Supilame į dubenį miltus, įmušame kiaušinį ir maišant šaukštu pilame vandenį. Tada imame tešlą į rankas ir minkome. Po to tešlą 20 minučių įdedame į maišelį ir paliekame kambario temperatūroje. Taip tešla suminkštėja, o mes per tą laiką galime pasiruošti įdarą.
Tešlą išskaidome į kiaušinio dydžio rutuliukus ir kočiojame labai plonai. Aš pati nebūčiau taip plonai iškočiojusi, tam prireikė vyro pagalbos. Plonai iškočiotų paplotelių pusę dalies plonai padengiame faršo įdaru, perlenkiame pusiau ir šakute užspaudžiame kampelius. Kepame įkaitintoje keptuvėje.
Iš tokio produktų kiekio išėjo apie 20 čeburėkų.
Skanaus!
aisku zalias dedamas
LABUKAS, O FARSA I VIDU DETI ZALIA, AR PAKEPINTA ANT KEPTUVES ?
gaminau..vyrui labai patiko sake ,kaip valdiski😃
gaminau..vyrui labai patiko sake ,kaip valdiski😃
zalia😀
as norejau paklausti o kokia mesa tuributi virta ar zale 😀
Mineralini reikia pilti kartu su paprastu vandeniu. Čeburėkams jis suteikia traškumo.
nu jo tikrai kur mineralini pilt ir kada????????????
as taip pat tokius kepu, isties labai paprasta pagaminti, ir mmmm tikrai skanus .
man jie patys skaniausi😀
Nematau,kad butu parasyta kur ta mineralini pilti? 😛
mano mama tokius darydavo,bet be kiausinio 😉 man tai skanus jie 😀
vat imsiu ir dabar pasidarysiu 😃😃😃😃: aciu uz recepta!!!
irgi pirma kartgirdziu kad su meniraliniu darytu kas😉
Mano šeimyna labai mėgsta čeburekus, vis pagaminu😀 Tokios tešlos su mineraliniu dar nebandžiau, reikės išmėginti😀
girdėjau ,kad su mineraliniu gamina,sakė skanu,reikės ir man pabandyti,ačiū už receptą.
Neblogas receptas ir visai pigus ir lengvas. Idomu koks skonis, teks kada pabandyt.