Ką būtina žinoti apie sulfatus grožio priemonėse?

Ką būtina žinoti apie sulfatus grožio priemonėse?

08. May 11:59 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kalbant apie NÄKK produktus dažnai iškyla klausimų apie paviršinio aktyvumo medžiagas, kurias integruojame į savo šampūnus. Visiškai suprantame, dėl ko kyla tokie klausimai. Sulfatai gali pasižymėti aštriomis ir sausinančiomis savybėmis. Tačiau yra išimtis:

Sulfatai nėra vienodi

Natrio koko sulfatas, natrio laureto sulfatas ir natrio laurilo sulfatas – tai paviršinio aktyvumo medžiagos, dažniausiai naudojamos asmens higienos produktuose, pvz., šampūnuose ir valikliuose. Nors šių medžiagų paskirtis yra panaši, t. y., jos naudojamos sudaryti putas ir nuo odos ir plaukų pašalinti nešvarumus bei riebalus, paviršinio aktyvumo medžiagos labai skiriasi, ypač savo kilme, savybėmis ir galimu poveikiu. Panagrinėkime natrio koko sulfato naudą, palyginti su natrio laureto sulfatu (SLES) ir natrio laurilo sulfatu (SLS).

Medžiagos kilmė

Natrio koko sulfatas: Ši paviršinio aktyvumo medžiaga yra gaunama iš kokosų aliejaus ir yra natūralesnė ir švelnesnė nei SLES ir SLS. Medžiaga gaunama iš atsinaujinančių išteklių, todėl jos formulės yra ekologiškesnės. SLS ir SLES gaunami iš naftos, o jų gamybai gali būti naudojami įvairūs cheminiai procesai.

Junginio molekulinė masė padeda sužinoti apie jo cheminę struktūrą ir savybes. Lyginant natrio koko sulfatą ir natrio laureto sulfatą (SLES), jų molekulinės masės supratimas gali padėti išsiaiškinti jų struktūros, elgsenos ir galimo poveikio skirtumus. Visos trys paviršinio aktyvumo medžiagos veiksmingai valo riebalus ir nešvarumus. Tačiau dėl savo molekulinės struktūros natrio koko sulfatas užtikrina pusiausvyrą tarp valomosios galios ir švelnumo, todėl tinka įvairesniems plaukų ir odos tipams. Dėl didesnės molekulinės masės jis mažiau įsiskverbia į odą, todėl gali mažiau dirginti. 

Kitaip tariant: natrio koko sulfatas pasižymi didesne molekuline mase, nes jo medžiagos pagrindą sudaro kokosų aliejus. Tai daug švelnesnis valiklis nei daugelis kitų įprastų valiklių, kuris švelniai rūpinasi jūsų oda ir plaukais. O dabar pasidomėkime, kas yra natrio lauril sulfatu. Tai efektyvesnis valiklis pasižymintis mažesne molekuline mase. Tai daug aktyvesnis ir daugiau putų sukeliantis valiklis. Dėl mažesnio dydžio jis gali iš karto kruopščiai išvalyti nešvarumus, tačiau dėl didesnio aktyvumo gali atsirasti ir sujautrinimų.

Trumpai tariant, natrio koko sulfatas yra draugiškesnis odai ir plaukams, suteikia jums malonų, neapsunkinantį valomąjį efektą. Natrio lauril sulfatas yra daug aštresnė medžiaga, kuri nors ir išvalys itin kruopščiai, bet taip pat galimai sukels pasekmių odai. Žinodami šiuos molekulinius ypatumus, galėsite išsirinkti jums tinkamiausią medžiagą, kuri atitiks unikalius jūsų plaukų ir odos poreikius.

Kalbant apie poveikį aplinkai, natrio koko sulfatas gaunamas iš kokosų aliejaus ir yra ekologiška bei lengvai biologiškai skaidoma alternatyva, palyginti su SLES ir SLS, kurie gaunami iš naftos.

Apibendrinant galima teigti, kad natrio koko sulfatas yra draugiškesnė planetai medžiaga palyginti su natrio laureto sulfatu (SLES) ir natrio lauril sulfatu (SLS). Kalbame apie formules, kuriose atsižvelgiama į natūralumą, tvarumą, ir kurios padeda atsisveikinti su įkyriais odos sudirgimais. 

Sužinokite daugiau apie NÄKK aukštos kokybės zero waste kietus šampūnus, kondicionierius ir odos priežiūros produktus-->> ČIA. 

Galima užsisakyti internetu www.nakk.beauty per DPD siuntų saugyklas ir šiose RIMI parduotuvėse:

Rimi LHM City North, Vilnius (Žirmūnų g. 64)

Rimi LHM Mylia,Vilnius (Kedrų g. 4)

Rimi LHM Mega, Kaunas (Islandijos pl. 32)

Rimi CHM Alytus, Alytus (Naujoji g. 7E)

Rimi CHM Arena, Klaipėda (Taikos g. 64)

Rimi LHM Panorama, Vilnius (Saltoniškių g. 9)

Rimi CHM Domus Pro, Vilnius (Ukmergės 308)

Rimi LHM Nordika, Vilnius (Vikingų g. 3)

Rimi CHM Outlet, Vilnius (Vytauto Pociūno g. 8)