Šviežių morkų pyragas

Šviežių morkų pyragas

22. Jul 2014, 23:28 InetaBu InetaBu

Ryt laukia mūsų maža sūnelio šventė, tad šia proga kepėme pyragą su morkomis, kurios jau užaugo mūsų darže :))

Taigi, įjungiame orkaitę ir įkaitiname iki 180 laipsnių :) Lauke karšta, namie dar karščiau, bet...juk dėl šventės verta pasistengti :) 

Susiruošiame produktus, kurių mums reiks tokių:

4 morkų

100g razinų

0,5 stiklinės cukraus (balto arba rudojo)

3 kiaušinių

cinamono

100 ml aliejaus (saulėgrąžų)

2 šaukštai kakavos

1 šaukštelis sodos

300 g miltų

Nuskutame, nuplauname 4 morkas, jas sutarkuojame stambia tarka. 

Razinas užpilame karštu vandeniu ir paliekame išbrinkti, vėliau nukošiame.

Dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi, kad kiaušiniai suputotų. Įmaišome aliejų, šiek tiek paplakame. 

Atskirai sumaišome miltus, sodą, cinamoną, kakavą ir sudedame į kiaušinių masę. 

Kartu į bendrą indą keliauja tarkuotos morkytės ir razinos, tešla turi būti grietinės tirštumo. Jei per kieta - jus gelbės pienas arba kefyras. Atsargiai įpilkite ir išmaišykite iki vientisos masės. 

Visą masę pilame į kepimo skardą, šauname į orkaitę ir kepame apie 40 minučių, tikriname su mediniu pagaliuku :)20140722232705-40543.jpg

20140722232758-46719.jpgIškepa dieviško kvapo ir skonio sveikuoliškas pyragas :) Saldumo jam suteikia razinos ir morkos, tad cukraus nereikia padauginti.

Skanaus ;)