Tai tikrai skanūs sausainukai, verti puikuotis ant šventinio stalo. Jų receptuką radau dar vaikystės laikraštuke „Aitvaras“. Kepdavom juos su mamyte kiekvienai šventei. Ir ilgą laiką buvau užmiršus...
Ir visai neseniai besukdama galvą, ką čia įdomesnio šventėms iškepus, prisiminiau juos. Gal ir jums patiks.
Taigi, mums reikės:
6 virtų kiaušinių trynių,
200 g margarino,
3.5 stiklinės miltų,
2 šaukštų majonezo,
1 stiklinės grietinės .
ŠOKOLADUI:
60 g sviesto,
2 šaukštų kakavos,
4-5 šaukštų pieno,
1 stiklinės cukraus.
2 pakelių vaflių su įdaru,
kokoso drožlių.
Gaminimas
Trynius gerai ištriname su majonezu ir grietine. Į miltus sutarkuojam atšaldytą margariną. Ir kruopščiai sutriname. Kad būtų vientisa sausa masė. Tada sumaišom su trynių mase. Gerai išminkom ir formuojam triufeliukus – bokštelius.
{smallpic:1}
Būtinai ir vaikučius į pagalbą kviečiam. Mažos rankytės taip ir laukia veiklos. Dedam į riebalais ir miltais pabarstytą skardą. Kepam įkaitintoj orkaitėj apie 20-25 minutes. Kai jau gražiai pagelsta, traukiame.
{pic:2}
{pic:3}
Tada ruošiame šokoladą aptepimui. Į dubenėlį sudedam sviestą, pieną, cukrų, kakavos miltelius. Išmaišom ir dedam į indą su verdančiu vandeniu. Kol šokoladas verda (vis jį pamaišome), sutarkuojam burokine tarka vaflius iš pakelio.
{pic:4}
{pic:5}
Tada jau procesas vyksta greitai: bokštelį merkiame į šokoladą, tada į vaflius. Galima ir kokoso drožles panaudot. Paliekam sausainukus išdžiūt.
{pic:6}
{pic:7}
Ir laukiam svečių ar patys smaližiaujame.
Skanaus!