Su Airidu iškepėme sveikuolių sausainukus. Taip juos pavadinome, ne tik dėl jų sudėties, bet ir dėl aplinkybių, kurios lėmė mūsų pasirinkimą, kepti būtent tokius sausainius.
Kad būtum sveikas reikia būti gryname ore, judėti bei sportuoti. Tad sūnus ir sportavo, ne bet kaip o laipiodamas po medžius ir skindamas graikinius riešutus .
O priskynė jų tikrai daug.
Valgyti jų dar negalėjome, reikėjo džiovinti, o paskui gliaudyti... Gliaudyti su specialiu įrankiu "grybuku"
Va dabar jau galime atskleisti ir receptą, pagal kurį ir kepėme sausainius. Aktualiausia mums tai, kad galėjome panaudoti riešutus.
100 g. sviesto
2 kiaušinių
0,5 st. cukraus
0,5 st. graikinių riešutų
1 šaukštas miltų
2 st. avižinių dribsnių
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
Viską susiseikėjome į indelius.
Kiek sunkokai sekėsi įmušti kiaušinius, bet tam buvome pasiruošę iš anksto, švariai švariai nuplovę lukštus.
Sviestą reikėjo išsukti su cukrumi, įmaišant kiaušinius, kepimo miltelius, avižinius dribsnius, riešutus.
Šypseną sukėlė tai, kad sūnus pagal receptą atmatavęs stiklinę avižinių dribsnių pareikalavo antros stiklinės, jam nepasirodė suprantama, kad galima pirmąją išpilti ir vėl iš naujo matuoti.
Viską sumaišė ir šaukštu dėjo gautą masę į skardą išklotą kepimo popieriumi.
Sausainukai iškepė per 15 minučių, orkaitėje įkaitintoje iki 190 laipsnių.
Beliko ragauti ir įvertinti...
Gaminant sausainukus Airidas prisiminė pasaką „Vištytės pyragas“. Kai vištytė radusi grūdelį daug darbo turėjo įdėt kol iš jo išaugo rugiai, ir galėjo išsikepti pyragą. Taip, pasak sūnaus, ir mūs sausainukų kelias ilgas buvo...
👍
o tai jūsų pačių užaugintas graikinis medis ???
o koks didelis riešutų derlius 👍
👍