Sveikas patiekalas savaitgaliui - fetos ir špinatų salotos keptose bulvėse

Sveikas patiekalas savaitgaliui - fetos ir špinatų salotos keptose bulvėse

01. Sep 2017, 06:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

2  porcijoms Jums reikės:

• 150 g fetos sūrio

• 150 g špinatų

• 1 šaukštelio juodųjų pipirų

• ½ šaukštelio maltos aitriosios paprikos

• 4 vidutinio dydžio bulvių.

Padažui:

• 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

• 1 ½  šaukšto vyno acto

• 1 šaukšto medaus

• ¼ šaukštelio druskos.

 Bulves nuplaukite ir įtrinkite druska. Po vieną suvyniokite į foliją. Kepkite 200º C orkaitėje maždaug 20 minučių. Per tą laiką paruoškite salotas: fetos sūrį pagardinkite juodaisiais pipirais ir aitriosiomis paprikomis, sumaišykite su kapotais špinatais. Iškeptas bulves įpjaukite, truputį išskobkite minkštimo ir įdarykite fetos bei špinatų mišiniu. Kepkite dar 15-20 minučių. Ant karštų bulvių užpilkite paruošto padažo.