Sūrio tortas

Sūrio tortas

14. Dec 2009, 08:00

 

Mūsų berniukas Aironas jau atšventė trečiąjį gimtadienį. Šiai nuostabiai progai pati iškepiau tortą. Nesu kulinarė, bet šį tortą iškepti ypač paprasta.

 

Svečiai pirštus laižėsi ir negalėjo patikėti, kad jį pagaminau pati. Taigi, noriu pasidalinti su „Mamyčių klubu“ labai skaniu ir lengvai paruošiamu tortu.

 

Reikės:

 

2 pakelių „Selga“ sausainių

1 indelio kondensuoto pieno

2-3 pakelių ricotta sūrio (po 220 g – 3 vnt., didesnių – 2vnt.)

1 pakelio sviesto

3 kiaušinių.

 

Paruošimas

 

Smulkiai sutrinti sausainius (geriausiai sutarkuoti tarka arba sudėti į maišelį, uždengti rankšluosčiu ir daužyti su mėsos plaktuku). Sviestą ištirpinti puode.

 

{pic:1}

 

{pic:2}

 

Skardoje sudėlioti susmukintus sausainius, su ranka paspausti, išlyginti. Ant sausainių užpilti išlydytą sviestą. Sumaišyti kondensuotą pietą, sūrį ir kiaušinius.

 

{pic:3}

 

Užpilti užpilą ant sausainių. Kepti 150 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 val. (kad tortas būtų ne skystas, iškepęs).

 

{pic:4}

 

Puošimui naudojau truputį cukraus pudros, ištirpinto šokolado ir parašiau „3“ iš lazdynų riešutų.

 

{pic:5}

 

Skanaus!

 

Inga Urbanovič

28. Mar 2010, 16:23

kaip straksi 😀

16. Sep 2010, 16:08

aga ir man idomu koks pakelis sviesto? mazesnis ar didesnis

03. Feb 2010, 08:43

O pakelis sviesto, tai kiek čia? Bandysiu ir aš padaryti per savo mažylės gimtadienį😀

19. Jan 2010, 15:00

isbandziau 😀 super torciukas.... visi kas ragavo - pirsciukus laizesi 😀 aciu 😉

30. Dec 2009, 23:08

superinis tortas aciu aciu aciu

18. Dec 2009, 14:35

Siaip labai skanus tortas,tik man aptinis sausainiu sluoksnis gavos labai trapus,tiesiog nubyrejo,bet skonis tai pasaka

16. Dec 2009, 08:42

erikiux - Aironas mielai padejo trupinti sausainius 😀
leta - tikai reikia kepti ilgai, nes (kaip ir minejo erikiux) virsutinis sluoksnis yra skystas, ir reikia kad jis iskeptu 😀

14. Dec 2009, 18:36

reiks ir man isbandyt,turetu but skanu😉

14. Dec 2009, 18:23

Leta, kepti reikia ne dėl sausainių, o dėl viršutinio sluoksnio, kuris yra iš kondensuoto pieno, sūrio ir kiaušinio

14. Dec 2009, 17:34

atrodo labai skaniai 😀 pirmai progai pasitaikius pabandysiu iskept sita torciuka....

14. Dec 2009, 15:59

Atrodo tai įspudngai! 😍 O skonis turbūt dar skanesnis 😃 😉 Ačiūūū 😀

rainiukas rainiukas 14. Dec 2009, 14:34

aš kaip neprofesionalė noriu paklausti kodėl reikia kepti net 1h, jei dedame jau iškeptus sausainius?

14. Dec 2009, 12:37

Labai fainas receptas, šaunuolė mamytė. O Aironas ar neprisidėjo prie gaminimo proceso?

14. Dec 2009, 11:14

geras tortukas 😀