Sumani mama: 9 būdai sutaupyti

Sumani mama: 9 būdai sutaupyti

10. Jan 2018, 09:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Dalinamės keliomis idėjomis, kurios neleis išlaidauti ir greitai paploninti šeimos biudžeto. 

1.Padalinkite vaiko žaislus į 2-3 dalis, paslėpkite didžiąją dalį žaislų ir keiskite juos kas mėnesį. Mažyliui atrodys, kad jam dovanojate vis naujus žaislus, tokiu būdu jie ne taip greitai nusibos. Tačiau būkite atidūs: kuo vaikas vyresnis, tuo jis dėmesingesnis, taigi, ši gudrybė nėra ilgalaikė.

2.Užsirašykite į vietinę biblioteką. Iš jos galite pasiimti knygų tiek sau, tiek vaikui, taip gerokai sutaupysite. Tačiau būkite atidžios, kad maži piršteliai nesuplėšytų ir neišteptų koše ar dažais knygos puslapių, nes gali tekti už tai susimokėti :)

3.Sekite renginus ir įvykius savo mieste, dažnai didžiuosiuose miestuose vyksta nemokami užsiėmimai, seminarai, parodos ar kitos šventės tėvams su mažaisiais. Ne tik sutaupysite, bet ir prasiblaškysite, išsinešite pilnas kišenes įspūdžių, o gal ką nors gražaus ir pasigaminsite savomis rankomis.

4.Pasistenkite dažniau gaminti namuose. Šeimyniniai savaitgalio pasibuvimai kavinėse ar restoranuose jums atsieis tikrai nepigiai, ypač jei šeimyna didelė. O jei gaminsite namie, ne tik būsite garantuoti maisto kokybe, bet ir gerokai sutaupysite. Žinoma, kartais atitrūkti nuo puodų ir papramogauti su šeima tiesiog būtina!

5. Ir dar šiek tiek apie maistą. Kruopščiai apgalvokite šeimos racioną. Nors savaitei. Tai leis jums susidaryti pagrindinių pirkinių sąrašą, suskaičiuojant tikslią sumą dar namie - tokiu būdu išvengsite spontaniškų pirkinių, kurie dažniausiai būna nereikalingi.

6.Sekite internetines svetaines, kurios siūlo įvairias nuolaidas. Kartais pasitaiko tikrai naudingų ir gerų akcijų.

7.Keiskitės vaikų daiktais su kitomis mamoms. Apie įvairius pasikeitimo būdus dažnai mamos diskutuoja forumuose, Facebook ar kitų socialinių tinklų grupėse.

8.Atidėkite kiekvieną atliekamą eurą iš piniginės. Jei kasdien į taupyklę įdėsite bent po du ar tris eurus, jau mėnesio gale turėsite nemažą sumą.

9.Išmokite siūti ar megzti. Na, žinoma, jei jums tai nėra kančia. Jei neturite laiko lankyti kursų, užsirašyti galite į virtualius mokymus įvairiuose portaluose, kur rasite video pamokų. Taip ne tik praplėsite savo akiratį, išslaisvinsite kūrybiškumą, bet ir sutaupysite, sukūrusi ką nors gražaus savo rankomis.