Su Tarptautine žavėjimosi augalais diena!

Su Tarptautine žavėjimosi augalais diena!

18. May 2022, 22:34 floryte floryte

   Gegužės 18-ąją minima Tarptautinė žavėjimosi augalais diena. Ji skirta pagerbti žemėje augančioms augalų rūšims, kurių mokslininkai suskaičiuoja daugiau nei 250 tūkstančių. Lietuvoje šventę organizuoja botanikos sodai, kviesdami visuomenę susipažinti su augalų rūšimis bei jų svarba žmonijai.

   Aš sezono metu kasdien dažniausiai žaviuosi savo kiemo, sodo augalais.  Žinoma, tam, kad jais žavėtis ne vieną dieną, o visą sezoną, tenka juos sodinti, laistyti, ravėti, karpyti, nurinkti nužydėjusius žiedus, purkšti nuo kenkėjų, dangstyti nuo ankstyvų šalnų ir t.t. Bet nė akimirką nekyla abejonių, kad verta juos auginti. Džiugu matyti, kad mano aštuonmetei dukrytei patinka augalai, ir ji jau padeda juos prižiūrėti. Žinoma, viskas prasideda nuo žavėjimosi augalais. Tik po to atsiranda noras jais rūpintis. Parodome šiek tiek mūsų kiemo, sodo mylimukų, žydinčių šiuo metu! Tikiu, kad daugelis ir jūs savo kieme turite savų grožybių.

Gintarep Gintarep 22. May 2022, 08:58

Jūsų augalai nerealūs! Fantastika, kaip geažu?Nors jie daug atima laiko, bet daug ir duoda:geros emocijos, graži aplinka ir vaikui ugdo darbštumą.