Su kuo augo Eglė?

Su kuo augo Eglė?

22. Sep 2017, 12:00 Aistė_mamyciuklubas.lt Aistė_mamyciuklubas.lt

 Šią savaitę kalbai pasisukus apie namie laikomus gyvūnus, keletą klausimų šia tema turime ir mūsų nuostabiajai Eglei iš Klaipėdos

- Ar vaikystėje turėjai namie gyvūną? Kokį? Kiek ilgai? Kiek tau buvo metų kai jį įsigijai?

- Manau, buvau tikra gyvūnų karalienė, mat turėjau ne vieną augintinį. Mano tėtis labai myli gyvūnus, tad man pasisekė šiuo klausimu. Be to, brolis gimė, kai buvau devynerių, tad kol jo sulaukiau, tėvai išpildė ne vieną mano vienatve grįstą prašymą.

Pirmoji buvo koli veislės, ilgaplaukė auksaplaukė – Lesė. Ją įsigijome, kai man buvo šešeri.

Vėliau auginau ir papūgėles. Turėjau dvi. Tukas ir Tukė gyveno dideliame narve, tik čirškė be sustojimo, reikalavo labai daug priežiūros bei dėmesio. Tad kartą mama pasiūlė papūgėles padovanoti močiutei. Esą ji gyvena viena, jai liūdna, tad papūgėlės palaikytų jai kompaniją. Sutikau – padovanojome. Namuose turėjome ir akvariumą. Auginome žuvytes ir įvairius augalus.

- Ar Maja ką nors augina? Prašo auginti? Ar leisi? Kada?

- Kol kas neauginame jokio gyvūno namuose. Maja labai prašo brolio arba sesės, apie gyvūną kol kas neužsimena, tad ir neplanuojame pirkti.

- Kodėl namie vaikui gyvūną auginti naudinga?

- Manau, gyvūnas vaikui naudingas ugdomuoju požiūriu ir ta besąlygiška meile, kuria, pavyzdžiui, šunys mus myli. Tačiau namuose auginti gyvūną smagu turėtų būti visiems šeimos nariams, juk visgi už augintinius atsakingi yra tėvai.