Sportas su kūdikiu: misija (ne)įmanoma

Sportas su kūdikiu: misija (ne)įmanoma

25. Oct 2017, 16:56 DžiaugsmoPieva DžiaugsmoPieva

Sveikos, mamytės! 

Susilaukusios mažylių mamos neretai nustoja sportuoti, nors iki sulaukiant stebuklo buvo aktyvios ir rasdavo laiko sportui ir sau. Dažnai įvardijamos tokios priežastys kaip nėra laiko, nesinori išmušti mažylio dienotvarkės ar nėra jo su kuo palikti. BET labai norint ir suprantant, koks svarbus yra fizinis aktyvumas ir pavyzdys, kokį rodome savo mažiesiems, visada galima rasti laiko sportui. Šiame įraše pasidalinsiu tuo, kokią naudą gaunam susirinkdamos sportuoti su savo mažyliais: 

GRAŽESNĖS KŪNO LINIJOS. Vienas iš svarbiausių paskatinimų tuo užsiimti, žinoma, yra vis gerėjančios kūno formos po gimdymo. Juk kiekviena save stebime veidrodyje, galvodamos ką čia galėtume patobulinti, o priemonę turim visos - fizinį aktyvumą.

MAŽYLIAI TURI BENDRAAMŽIŲ DRAUGŲ. Juk taip gražu, kai vaikučiai tarpusavyje kalbasi ir supranta vienas kitą, tik jiems suprantama kalba.

MAMOS PATENKINA SAVO BENDRAVIMO POREIKĮ. Man asmeniškai labai smagu susitikti su mamytėmis ir pasidalinti savo dienos įspūdžiais, išklausyti jų vargus ir džiaugsmus ir gauti naudingų patarimų iš mamų, turinčių jau ne vieną vaikiuką.

GRYNAS ORAS. Į užsiėmimus vaikštau pėščiomis, tad tai viena iš priežasčių žūtbūt išeiti į lauką, nesvarbu, koks bebūtų oras.

SALDUS MAŽYLIŲ MIEGAS. Po tokių užsiėmimų, reikalaujančių nagrinėti aplinką ir aktyviai leisti laiką, mažyliai visada užmiega dar saldesniu pietų miegeliu.

PRASKAIDRINTA KASDIENYBĖ. Nežinau, kaip jums, bet man, jeigu niekur per dieną neišeinu prasiblaškyti, vakare viršų ima nuovargis. Tačiau jei dienoje susikuriu teigiamų įspūdžių ir emocijų, tampa nesvarbu, kiek valandų miegota šią naktį, ar kiek drabužių komplektukų ir pampersų pakeista, ar kiek gramų košės valyta nuo kėdutės ar kitų baldų :D

Siūlau visoms mamytėms išbandyti sportą su mažyliais, tai neįkainojamas laikas su savo mažaisiais direktoriais! :)

P.S. Jei yra gyvenančių Balsiuose ar netoliese, parašykit ir prisijunkit prie sportuojančių mamyčių klubo!

Iki malonaus!