Spalvos mūsų gyvenime

Spalvos mūsų gyvenime

09. May 2011, 09:00

 

Kai kuriems šis rytas atnešė daug džiaugsmo, kitiems gal šiek tiek kartėlio, tretiems jis visiškai niekuo ypatingu neišsiskyrė iš kitų rytų.

 

Šią savaitė, kaip ir minėjo MK redaktorė Eglutė, MK budėtojos vairą perimu aš ;) Iš karto atsiprašau, kad ne visada galėsiu dalyvauti diskusijose, nes dienos ritmą diktuoja 1,5 m. mūsų dukrytė, kuri reikalauja laaabai daug dėmesio.

 

Vakar MK pasirodė straipsniukas apie rūbus ir spalvas. Sudomino. Nors pašnekovių ta tema daug neatsirado. Ir tai natūralu, nes savaitgaliais visos mamytės su šeimomis dažniausiai atitrūksta nuo kasdieninių darbų ir mėgaujasi savaitgaliu, bet tas mėgavimasis poilsio dienomis kai kurioms tik sąlyginis.

 

Taigi pratęskime mintį apie spalvas ir paplepėkime.

Ar spalvos daro mums įtaką? Pasidairykime po mūsų spintas, kokios spalvos rūbai dominuoja? Mano pačios spinta pilna visokių ryškių rūbų, ypač raudonos spalvos. Žinoma, rūbus labiau deriname prie veido (kūno), plaukų spalvos. Bet kodėl kambarius dažome (tapetuojame) būtent tokia spalva, o ne kitokia?

 

Galbūt viena ar kita spalva prideda mums taip trūkstamos energijos arba, atvirkščiai, nuramina. Kodėl kūrybingumas mus pagauna būtent tam tikroje vietoje? Spalvos siejamos su septyniais Rytuose žinomais energetiniai centrais žmogaus kūne – čiakromis. Mūsų bute turi atsispindėti visos septynios čiakrų spalvos: raudona, oranžinė, geltona, žalia, žydra, tamsiai mėlyna ir violetinė. Jos sukurs pilnatvės jausmą. Bet apie čiakras gal kitą kartą...

 

Šiandien apie spalvas. Balta, geltona, raudona, žalia, mėlyna, violetinė spalvos buvo parašytos http://www.mamyciuklubas.lt/grozio-salonas/kokia-itaka-drabuziu-spalva-turi-tavo-nuotaikai, tad nenorėdama kartotis, papildau informaciją kitomis spalvomis.

 

Taigi šiek tiek trumpai ką simbolizuoja spalva:

 

Oranžinė spalva simbolizuoja saulę, šilumą. Šią spalvą labai mėgsta jauni žmonės. Ji siejama su kūrybiškumu, sėkme, energija, patrauklumu, drąsa, o taip pat ir su apetitu, tad jos geriau vengti, kai tenka laikytis dietos;). Jos turėtų vengti ir žmonės, kurie lengvai pasiduoda emocijoms. Ši spalva labiau tinka valgomajame, svetainėje, koridoriuje.

 

Rožinė simbolizuoja aristokratiją, kilmingumą, prabangą. Spalva pagyvina vaizduotę, sutelkia menui ir kūrybai. Padeda atsipalaiduoti, sukuria romantišką nuotaiką. Labiau ši spalva tinka miegamajame nei virtuvėje. Moteriška spalva.

 

Ruda – žemės spalva. Nuteikia žemiškoms, materialistinėms mintims. Siejama su konservatyvumu, pastovumu. Ji reiškia kantrybę, paprastumą, draugiškumą, patikimumą ir net sveikatą. Ši spalva labiau tinka kabinetams, bet ne miegamajam. Jei šios spalvos per daug, tai gali kelti nuobodulį, niūrią nuotaiką.

 

Pilka – neutrali, gal net niūri spalva, reiškianti harmoniją. Ji verčia kontroliuoti jausmus.

 

Juoda spalva reiškia paslaptingumą. Ji siejama su elegancija, formalumu, nepriklausomybe ir netgi vaisingumu. Tačiau šia spalva nepatartina dekoruoti grindų, sienų ar lubų, nes daug juodos spalvos gali sukelti grėsmės įspūdį.

 

Auksinė spalva simbolizuoja prestižą. Ji yra išminties ir turto spalva. Auksas dažnai simbolizuoja kokybę. Slopina nuoskaudas, užgožia depresinę nuotaiką. Ši spalva labiau tinka svetainei.

 

Sidabrinė spalva išlaisvina emocijas, ramina. Tinka miegamajame. Tačiau jei šios spalvos per daug, tai nuteikia monotoniškai.

 

Blogų spalvų nebūna, tik mes jas kartais paverčiame tokiomis. Yra sakoma, jei žmogus jaučiasi gerai, tai dėvi ryškių spalvų rūbus, jei prislėgtas ir pavargęs, tai mielai renkasi tamsesnes spalvas.

 

Dėl sveikatos taikoma net spalvų terapija – chromoterapija (gydymas spalvomis). Taigi, kokias spalvas dažniausiai renkatės remontuodami butą arba pirkdami naują rūbą? O gal teko pasinaudoti chromoterapija?

 

Geros dienelės!

 

Rasa

 

 

09. May 2011, 21:12

ir as sakau, iki ryt as mergytes😀

09. May 2011, 21:07

palieku jus,iki ryt 🌷

09. May 2011, 21:06

nu kas arciausia zerincio balto sniegumo perlo 😀 zinoma perlo jie neatsos,turiu keleta veriniu tai 😍,sakau gal pailgi geriau karoliukai

09. May 2011, 21:05

ir man tikslius ilgius i privata😀 kaklo kolje kokio ilgio, ir ant rankos kokio ilgio?

09. May 2011, 21:04

ai ir dar o tunori kad butu apvalus, ar vat tokie kaip parodyti? ir kokio to baltumo dramblio kaulo, pieno baltumo, ar sampaninis?

09. May 2011, 21:04

as liepos men.viudry,bet atvyksiu anksciau dar 😀nesiskubink,beto yra ir pastas 😉

09. May 2011, 21:03

tai tau per kiek laiko reikia, kada tu cia atvyksi?

09. May 2011, 21:02

Ruosiuos jau gimines susitikimui 😃turiu buti ciki 😍

09. May 2011, 21:01

tai tinka taip,bet be jokiu dar burbuliuku juodu 😃na gal ne visai tokio storio,bet kazka panasaus 😀

09. May 2011, 21:01

tai panasia technika galiu ir ta padaryti, nu bet mastau nu sumastysiu kazka😀

09. May 2011, 21:00

bet zinok jei vat tokie kaip melyna apyranke galiu padaryti, bet kur perpinta tai yra zgutas dar sitos technikos neisbandzius mokinuosi ale zinok nerizikuoju dar.

09. May 2011, 20:59

ale mb sako,kad padideja,kazi kodel jam taip atrodo 🤔

09. May 2011, 20:58

implantai didina😃

09. May 2011, 20:57

sakau gal krutine karoliai padidintu 😃

09. May 2011, 20:56

va matai ten salia ir apyranke tai va taip kazko ir apyrankes jau uzismaniau 😃aha baltu,perlo baltumo

09. May 2011, 20:56

ir baltu butent ane/?

09. May 2011, 20:56

http://www.skelbiu.lt/skelbimai/ranku-darbo-karoliai-apyrankes-10659812.html
arba tokio tipo,bet masyvesniu

09. May 2011, 20:55

tai tokio tipo ane? nu ir tokio masyvumo ir tokio smulkumo karoliuku?

09. May 2011, 20:55

nu tunika tokia uzturejau su mintim ir gilia iskirpte tai reikia va butent tokiu 😀

1 2 3 4 ... 9