Spalio 5-oji - pedagogų diena

Spalio 5-oji - pedagogų diena

05. Oct 2020, 13:22 RenataŪselienė RenataŪselienė

Aš labai gerbiu žmones, kurie pasirinko šią profesiją. O jeigu dar jie dirba šį atsakingą ir daug kantrybės reikalaujantį darbą iš pašaukimo, abejonių nekyla - tai ypatingi žmonės.

Man mokytojai nuo seno asocijuodavosi su sovietinio mąstymo, griežto veido, pakeltu tonu ir sarkazmo gaidele. Deja, tokių ir dabar netrūksta, bet džiugina, kad vis labiau senąją kartą keičia jauna. Arba senoji karta linkusi keistis su vaikais ir neužstabarėja tame "daužymo per rankas su liniuote" etape.

Žaviuosi, kai vienas žmogus gali ir moka suvaldyti dvidešimt kelių šėlstančių vaikų būrį. Nuostabu, kai vaikas kalbėdamas apie savo mokytoją išreiškia pagarbą jai. Ir be galo ramu širdyje, kai žinai, kad tai žmogus, kuris esant būtinybei informuos apie nesklandumus, trukdžius ugdymosi procese ar pagirs, kai to nusipelno.

Ne kiekvienam duota ir ne kiekvienas sutvertas tokiai profesijai. Lenkiu žemai galvą už visas ir visus, kurie pasirinko šį kelią ir pozityviomis emocijomis vedini keliauja žinių takais kartu su mūsų vaikais.

Su JŪSŲ švente, mieli mokytojai.