Sostinės dienos sugrįžo!

Sostinės dienos sugrįžo!

04. Sep 2021, 14:50 picama picama

Kaip smagu po visų ribojimų ir karantinų rasti tiek veiklų ir pramogų šį savaitgalį (rugsėjo 3-5 dienomis) Vilniuje vykstančiose "Sostinės dienose"!!!!

Dar penktadienį nukeliavome į Lukiškių aikštę, kurioje vyksta įvairios veiklos susijusios su sportu- sporto būrelių vaikams pristatymai (daugelį galima išbandyti- futbolas, Zumba, mankštos ir įvairūs šokiai...), sporto inventoriaus išbandymas (lankai, stalo žaidimai, badmintonas...),

nemokamai pasilepinti masažu, pažiūrėti gatvės šokių būrelių pasirodymus ant scenos, pažaisti įvairius žaidimus

Mes keliavome su tikslu- Vilniaus visuomenės sveikatos centro palapinėje išsitirti savo kūno riebalų, raumenų, skysčių santykio (tam jie turi vieną moderniausių aparatų pasaulyje!). Tereikia atsistoti kaip ant paprastų svarstyklių ir rankas priglausti prie kūno, laikant tokius pagaliukus.

Bei pasidaryti pėdų analizę (čia ne tik pėdos skliauto tyrimas dėl pilnapadystės, bet daug įdomiau- ar vienodai paskirstomas kūno svoris ant abiejų kojų, kuri pėdų vieta gauna didžiausią krūvį ir pan.). Labai įdomu!

Ir naudinga- dabar žinau, į ką atkreipti dėmesį, į kokias mankštas orientuotis.

Dar vienas nurealus dalykas- NASA simuliatorius! Čia kaip amerikietiški kalneliai kartu su sūpynėmis ir karuselėmis kartu!!!! Rekomenduoju, jei norisi ekstremalių pojūčių! Tereikia atsisėsti į kėdę, tuomet tvirtai prisega diržus ir iš šonų du vyrukai suka ratus, kurie išsuka lankus. Oi, kaip viskas ten makaluojasi!

Šiandien, šeštadienį, aplankėme Katedros aikštę- tarsi mini knygų mugę! Oi, kiek ten gėrio mano akimis, tik bėda, kad neužtektų nei pinigų, nei sveikatos viską parnešti!

Sudalyvavome ir knygos pristatyme, jų vyko dar ir daugiau, buvo ir dirbtuvių, bet mes turėjome kitą planą...

O tas planas- batutai prie Baltojo tilto!!

8€ valanda arba 15€ visa diena. Dar yra ir keletas pavienių batutų, jų kainų nežinau, ko gero, jų ir laikas trumpesnis.

Mama laiminga nusipirkusi knygą, vaikai- prisišokinėję ant batutų!!!!