Gamtoje ieškome žalumos ir spalvų, taip ir virtuvėje bei ant stalo norėjosi to paties. Todėl sumaniau iškepti žalią pyragą.Esu jau kepusi špinatų keksą, o šį kartą kepiau šokolado ir špinatų keksą. Smaližiams vien žodis šokoladas prideda skonio.
Reikia:
420 g. miltų; 250 g. cukraus;1 stiklinė kakavos;1 ir 1/4 stiklinės pieno
180 g. ištirpinto sviesto;3 kiaušiniai; 100 g.šviežių špinatų, 1 šaukštelis kepimo miltelių; 1 šaukštelis vanilinio cukraus; 1 šaukštelis aliejaus; šiek tiek druskos
Eiga:
Špinatus reikia nuplauti, nusausinti ir sutrinti elektriniu trintuvu.
Sujunkti sausus produktus: į išsijotus miltus dėti kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską. Išmaišyti.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, pilti tirpintą sviestą. Išmaišyti.
Masę dalinti į 2 dalis. Į vieną dalį sijoti kakavos miltelius ir įpilti 3/4 stiklinės pieno. Į kitą dalį dėti trintus špinatus ir pilti 1/2 stiklinės pieno. Gerai išmaišyti.
Sausų produktų masę dalinti į 2 dalis ir kiekvieną dalį sudėti į atskiras mases. Vieną dalį miltų dėti į kakavinę masę, kitą dalį - į špinatų masę. Abi mases atsargiai išmaišyti.
Į kepimo formą paeiliui pilti tai vienos, tai kitos tešlos.
Keksą kepti iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 70-80 min.
Greitai paruošiamas ir pavasariškai atrodantis kepinys, kaip tik tinkamas Velykų stalui.
Bet kaip nerealiai gražiai atrodo! Ir kas įdomiausia, kad nesijaučia tie špinatai 😀