Šokoladinis tortas su maskarpone ir šviežiomis uogomis

Šokoladinis tortas su maskarpone ir šviežiomis uogomis

22. Aug 2017, 20:25 dovilebu dovilebu

1. 180g sausainių;

2. 100g "Nutelos";

3. 50g sviesto;

4. 1 v.š. medaus;

5. 70g lazdyno riešutų;

6. 250ml maskarponės;

7. 100g juodojo šokolado;

8. 100g grietinės;

9. 4 v.š. cukraus pudros;

10. braškių;

11. šilauogių.

Riešutus paskrudinti 180 laipsnių orkaitėje 10-12 min. Tuomet trinant tarp pirštų pašalinti luobelę. Riešutus su sausainiais sumalti virtuviniu kombainu. Sviestą ištirpinti su medumi. Sukrėsti "Nutelą". Sausainių ir riešutų trupinius sumaišyti su skystąja mase. Rankomis iškloti atsegamos tortinės dugną ir šonus. Dėti porai valandų į šaldytuvą.

Kremui šokoladą ištirpinti ir sumaišyti su grietine. Maskarponę išsukti su 2 v.š. cukraus pudros ir sumaišyti su šokolado mase. Viską sukrėsti ant sustingusio pagrindo. Atidėti bent porai valandų į šaldytuvą. Prieš patiekiant ant torto sudėti mėgstamas uogas ir pabarstyti likusia cukraus pudra.

Skanaus.