Šokoladinis pyragas su avietiniu užpilu

Šokoladinis pyragas su avietiniu užpilu

26. Sep 2014, 11:05 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Mūsų kaimynai latviai siunčia mums penktadieninius linkėjimus ir kviečia pasigaminti bei ragauti šokoladinio pyrago...mmm

Labai skanus šokoladinis pyragaitis su uogų užpilu (galite naudoti ne tik avietes, bet ir kitas uogas, arba ledus).

Reikės:

  • 600 g juodojo šokolado
  • 200 g sviesto
  • 10 kiaušinių trynių
  • 6 šaukštai miltų 
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 4 šaukštai cukraus

Uogų padažas: šviežių ar sušaldytų uogų bei cukraus pagal skonį.

Paruošimas:

Atskirkite kiaušinių trynius ir išplakite kartu su cukrumi, kol cukrus ištirps ir gausis puri masė. Tada įmaišykite miltus ir kepimo miltelius.

Dubenėlį su sviestu ir šokoladu įdėkite į karštą vandenį, maišykite, kol ištirps. Nekaitinkite per daug.

Išmaišykite tešlą. Kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite cukrumi (pati tinkamiausia kepimo forma - 23 cm). Teškos masę įpilkite į skardą. Kepkite 160° karštumo orkaitėje apie 40 minučių.

Ar pyragas iškepęs - patikrinkite mediniu pagaliuku.

Patiekti galite tiek atvėsintą su uogų užpilu, tiek šiltą su ledais.

Uogų padažas:

Šviežias ar šaldytas uogas pašildykite puode, kol išsiskirs sultys. Uogas pertrinkite per sietelį, tuomet kartu sultimis ir nedideliu kiekiu cukraus kaitinkite puode, kol padažas ims tirštėti.

SKANAUS!