Smidrų sezonas atidarytas

Smidrų sezonas atidarytas

18. May 07:00 irmantaite irmantaite

Sušilus orams, pagaliau prasidėjo lietuviškųjų smidrų sezonas. Tai viena vertingiausių pavasario daržovių. 

Smidrai tinka salotoms, sriuboms, įvairiausiems troškiniams, apkepams, garnyrams ir kitokiems patiekalams gaminti. Puikiai tinka ir su šonine, ir su varške.

Tad savaitgalio kepinys buvo pyragas su smidrais. Jis lengvai paruošiamas, skanus ir karštas, ir šaltas.

Tešlai reikės:

240 g.miltų (naudojau miltų miksą: viso grūdo kvietinius miltus ir  kvietinius miltais 50/50)

70 ml aliejaus

3 šaukštų vandens.

Įdarui: 

250 g smidrų (šparagų)

180 g varškės

200 g Feta sūrio

50 - 80  g fermentinio sūrio

3 kiaušinių

1 a. š. česnako miltelių

 žiupsn. druskos

 maltų pipirų.

Iš tešlai skirtų ingredientų, pasigaminame pyrago pado tešlą. Ją sudėti į kepimo formą ir lygiai paskirstyti. 

Smidrus pavirti 1-2 min. Nupjauti kietuosius smidrų galus ir susmulkinti smulkintuvu. Suplakti kiaušinius, suberti prieskonius, į plakinį sudėti žaliąją sutrintą smidrų dalį. Kiaušinių ir smidrų plakinį pilame ant išskirstytos tešlos. Tuomet dedame  pertrintą varškę ir fetos sūrį gabalėliais.

Smidrus išdėliojame ant viršaus, užberiame tarkuoto fermentinio sūrio.

Kepti orkaitėje 180 laipsnių temp. 20-25 min.

Skanaus.