Sluoksniuotos tešlos ir krabų lazdelių užkepėlė "a la ekspromtu"

Sluoksniuotos tešlos ir krabų lazdelių užkepėlė "a la ekspromtu"

24. Oct 2010, 09:00

Toks patiekalo pavadinimas atėjo į galvą vieną dieną atsidarius šaldytuvą, kuriame iš normalių produktų buvo likę krabų lazdelės, keli tešlos gabaliukai ir pan.

 

Diena darganota, nesinori niekur važiuoti dukrytės šaldyti...Na ir ką - ne veltui sako, kad mes, moterys, ir iš kirvio galim sriubą išvirti. Kažką teko improvizuoti. Rezultatas, manau, gavosi visai neblogas.

 

Taigi, paruošimui reikės:

1 naminis kiaušinis - 0,40 Lt;

2 lakštai bemielės sluoksniuotos tešlos (galima ir mielinę ir visus penkis lakštus dėti, bet aš tik tiek turėjau:) - apie 2 Lt;

180 g krabų lazdelių - 1,99 Lt

Dvi skiltelės česnako - apie 0,20 Lt

Trijų šaukštų majonezo (jei daugiau lakštų - daugiau majonezo) - apie 0,50 Lt

Po vieną šaukštą grietinės, pomidorų padažo - viso apie 0,50 Lt

Pipirų, druskos, krapų, kitų prieskonių pagal savo skonį

 

 

Paruošimas

 

1. Kadangi turėjau tik du tešlos lakštus, tai truputį tešlą iškočiojau, kad padengtų bent jau visą

kepimo indo dugną:). Iškočiotą tešlą ištiesiau kepimu popieriumi padengtame inde. Kepimo popierių ištepiau aliejumi. Aišku, jeigu naudojami visi penki lakštai, tai tešlos kočioti kaip ir nereikėtų.

 

2. Į indą suberiame smulkiai supjaustytas krabų lazdeles, sutarkuotą sūrį, kiaušinio trynį (kiaušinio baltymas bus reikalingas patepti užkepėlės paviršių)

 

 

3. Kitame inde ruošiame padažą. Sudedame majonezo, grietinės, pomidorų padažo, skilteles česnako (jo galima ir daugiau, kas mėgsta jausti jo skonį - aš tai labai:)), įberiame druskos, pipirų, krapų, kitų prieskonių

 

 

4. Susmulkiname viską maišytuvu, kad gautųsi vientisa masė. Padažas neturi būti labai skystas - košės konsistencijos

 

 

5. Padažą įpilame į indą su krabų lazdelėmis ir sūriu, išmaišome

 

6. Gautą masę sukrečiame tešlos viduryje

 

 

7. Suformuojame užkepėlę, paviršių ištepame kiaušinio baltymu

 

8. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 225 temp. apie 20 min., kol gražiai apskrus

SKANAUS!

 

PATARIMAS. Ką tik iškepusios užkepėlės iš karto netraukite iš orkaitės, palaukite, kol truputį atauš. Tada bus lengviau pjaustyti.

 

KAINA. Bendra sunaudotų produktų pagal kiekį ir masę kaina - 5,60 Lt. Išėjo penki panašaus dydžio gabaliukai. Taigi, vieno gabaliuko kaina - apie 1,12 Lt

 

24. Oct 2010, 18:55

gardu

24. Oct 2010, 11:18

verta pabandyti! 😀 Tik man atrodo,kad fermentinio surio kaina lyg ir nepamineta 😉 tai produktas siek tiek brangesnis iseina 😉

24. Oct 2010, 09:52

atrodo isties skaniai,reiks kada pameginti 😀