Skirtingi mamų tipai: kuriam priklausai tu?

Skirtingi mamų tipai: kuriam priklausai tu?

11. May 2013, 08:30

Visos mes esame skirtingos, turime savo temperamentą, požiūrį į vaikų auklėjimą. Psichologai visas mamas suskirstė į keturis tipus - pažiūrėk, gal surasi ir save.

 

Rami

 

Tai pats optimaliausias variantas – rami, vidinę pusiausvyrą turinti mama. Tai lyg visų motinų etalonas.

 

Ji kaip kareivis savo poste: visada viską žino apie savo mažylį ir visada šalia, kai to reikia. Aplinkiniai nesuspėja susigaudyti, apie ką kalba, o ji jau žino, kokia problema, ir skuba tai spręsti. Svarbiausia, kad vaikas auga draugiškoje, ramioje ir palankioje atmosferoje.

 

Vietoje nenustygstanti, nerami

 

Priešingas ramiai mamai tipas – nerami, abejojanti mama. Jai visuomet atrodo, kad kažkas ne taip ir tai susiję, aišku, su vaiku – su jo sveikata. Jai atrodo, jog jam vis kažkas gresia, kad jis galbūt negaluoja (žinoma, taip atrodo tik jai). Šios abejonės kaip nuodas ėda visą šeimą.

 

Perdėtai susirūpinusi

 

Ji visą laiką kažkuo nepatenkinta. Ji nerami dėl savo ateities. Jai vaikas – kaip našta. Jei mažylis turi tokią mamą, jam nepasisekė nuo pat gimimo.

 

Valdinga

 

Savimi pasitikinti ir valdinga mama – ji turi konkrečių planų, kurie susiję su jos vaiko ateitimi, ir ji nė neketina jų atsisakyti kad ir kas nutiktų. Ji kaip krokodilas, kuris „suėda“ vaiko unikalumą. Vargu, ar vaikas galės kada nors nuoširdžiai pakalbėti su tokio tipo mama. Jis nesistengs kovoti dėl savo individualumo.

 

Kuriam tipui priklausai Tu?

12. May 2013, 12:56

as turbut nei vienam tipui nepriklausau 😃

motinysteveza motinysteveza 11. May 2013, 23:09

🤣 🤣 🤣 👍 vienas teigimas tipas, kiti trys neigiami tipai ir tokie abstraktūs.

11. May 2013, 18:04

man tai cia visiskas ''briedas'' parasyta. negaliu priskirti save nei vienam

kodelcia kodelcia 11. May 2013, 17:08

Man šis skirstymas atrodo kažkoks neišbaigtas... O šiaip pagal tokį skirstymą save pavadinčiau ramia 😀