Skaudi knyga

Skaudi knyga

09. Jan 2020, 10:17 Raudona braškė Raudona braškė

Kas yra skaitęs bent vieną Jodi Picoult knygą, žino, kad jose visuomet nagrinėjamos temos yra ypač gilios, skaudžios ir svarbios. Taip ir ši, "Šviesos blyksnis", įtraukė savo temos svarbumu. O tema tokia, apie kurią nedrąsu kalbėti garsiai - abortai.
" Abortus reglamentuojantys įstatymai apsiriboja skirstymu į juoda ir balta: arba esi už, arba prieš abortus. Tačiau moterys nėra juodos ir baltos – jos iš tūkstančių atspalvių. Jų nuomonę lemia skirtingos aplinkybės ir patirtys."
Skaitant apima itin dviprasmiški jausmai, nes knygoje pateikta itin daug su šia tema susijusių pozicijų - pacienčių, protestuotojų prieš abortus, gydytojo atliekančio šią procedūrą, pacienčių tėvų ir t.t. Supranti, kad nėra nei vienos teisingos ir nei vieno teisaus. Kiekvienas atvejis labai individualus ir asmeniškas.
Iš visų skaitytų Picoult knygų ši knyga skaitėsi sunkiausiai. Nežinau, gal dėl temos skaudumo, o gal šiek tiek erzino "atvirkštinė" laiko skalė, kuria parašyta ši knyga. Nors knygos apimtis tikrai nėra didelė, bet skaičiau ją gan ilgai ir atidžiai. Patiko netikėta pabaiga ir gražus viršelis, nors pavadinimo minties su knygos turiniu taip ir nepavyko susieti.

kodelcia kodelcia 18. Jan 2020, 22:42

Puikios. Kiekviena savaip paliečia, nustebina. Pačiai įsimintiniausios "Mano sesers globėjas", "Namų taisyklės", "Devyniolika minučių". Dabar skaitau "Trapumą"- irgi itin jautri knyga.

Raudona braškė Raudona braškė 10. Jan 2020, 13:00

Man labiausiai patikusios "Mano sesers globėjas", "Trapumas" ir "Namų taisyklės"

floryte floryte 10. Jan 2020, 10:48

O kaip kitos Jodi Picoult knygos? Žinau tik, kad - populiarios. Kažkaip akys tik užkliūna už šios autorės knygų, bet taip nė vienos ir neskaičiau.