Skaisčio stovyklavietė

Skaisčio stovyklavietė

04. Jul 2020, 13:32 Gintarep Gintarep

Šios poilsiavietės nei mes būtume ieškoję, nei žinotume. Kam kažkur važiuoti, kur statomos palapinės ir puola uodai?

Tad, kaip dabar sakyčiau, kam ieškoti ne civilizacijos, jei prie jos įpratę.

Bet kai atradome šią poilsiavietę, pakeitėme nuomonę.

Ai, turbūt kilo klausimas kur ji yra? Savaime suprantama, kad apie Trakus, nes žaidžiame Trakų informacinio centro žaidimą, o tiksliau Trakų raj., Varnikiai.

2018 m. Trakų miškų ūrėdijos įrengta stovyklavietė driekiasi 450 metrų ežero pakrante, jos teritorija užima net 3,3 ha plotą, kuriame įrengta didelė automobilių stovėjimo aikštelė, 740 metrų ilgio pėsčiųjų takai, vaikų žaidimų aikštelė, laužavietės, pavėsinės, persirengimo kabinos, palapinių statymo vietos ir kiti kokybiškam poilsiui gamtoje reikalingi objektai.

Puiki prieiga prie ežero. Užmatėme net kepsninių.

Galima po darbo atvykti ir pasivaikščioti (mums gavosi vos ne 25 000 žingsnių) arba pernakvoti gamtos prieglobstyje pastatytoje palapinėje bei išsikepti dešrelių ir bulvyčių. Gamtoje net ir vienas žalias bulvės šonas, anot panelytės, tampa dieviškai skaniu. Tiesa, vandens reikėtų atsivežti savo, bet turbūt Lietuvoje dar niekur nėra atvesto į poilsiavietes geriamo vandens vandentekio.

Mašiną teks pasistatyti aikštelėje ir į tikslą eiti pėsčiomis. Jei norėsit mažiau matyti praeivių, teks tolėliau neštis daiktus. O jei žmonių nebijosite - galima visai arti įsikurti.