Mūsų šeimos numylėtinis, jo didenybė – troškinys. Pamėgome jį pas šeimos draugus, kurie gyvena gamtoje, prie miško ir kai tik nuvažiuojame, verda troškinį ant laužo. Išbandę esame daugybę skonių variantų. Ir visada vis aikčiojame, kaip skanu. Tad gavome dovanų molinį puodą, tinkantį virti ant laužo! Dabar patys eksperimentuojame ir kviečiame kitus ragauti, perduodame troškinio estafetę :)
Mes mėgstame troškinius su mėsa, tad mėsytės dedu visada (gali būti kumpis, pjaustytas kubeliais arba faršas, tinka iš šašlykų paimti kelis gabalėlius). Kas mėgsta, labai gerą skonį ir kvapą suteikia keli gabaliukai rūkytos šoninės. Pjaustome morkas, bulves, kopūstą, kalafiorą, cukiniją, moliūgą, šparagines pupeles. Bandėme dėti net raudonųjų burokėlių jaunus kotelius ir tiko. Kelis lauro lapelius, juodųjų pipirų žirnelius, druskos. Užpilame vandeniu, uždengiame dangtį ir nešame puodą ant laužo (arba į įkaitusias žarijas). Aš labiausiai mėgstu su grietine. Labai tinka ir su kastiniu ar pomidorų padažu.
Tikiu, kad ir Jūs rasite savo mėgstamą troškinio derinį.
Skanaus!
oi antra nuotrauka kažkaip apversta įsikėlė... Gal redaktorės galės pataisyti? 😀