Šaldytos daržovės žiemai

Šaldytos daržovės žiemai

23. Sep 2012, 13:47 ausryte12 ausryte12

Kaip žinia, vasaros bei rudens gėrybių šaldymas - tai vienas geriausių būdų jas išlaikyti, neprarandant didelių maistinės vertės nuostolių.

 

Todėl, pažvelgus į savo šaldymo kamerą, nusprendžiau, kad galiu jums parodyti, kokių daržovių ir uogų turėsime šaltai žiemai.

 

Uogas bei daržoves užšaldžiau sudėjusi į plastikinius indelius. Šaldymui atrinkau šviežias, nepažeistas daržoves ir uogas, nuploviau šaltu vandeniu, apdžiovinau ant rankšluosčio. Kaip teigia specialistai, labai svarbu, kad pakuotės būtų sandariai uždarytos, kad į jas patektų kuo mažiau oro.

 

Norėdami žiemą turėti kokybiškų daržovių, turime žinoti ne tik kaip jas sušaldyti, bet ir kaip atšildyti. Geriausi šie būdai:

 

* kambario temperatūroje;

* šaldytuve +2 - +5 laipsnių temp.;

* daugiausia maistinių medžiagų lieka, kai daržovės tik išimamos iš šaldiklio ir iš karto suvartojamos patiekalams gaminti, t. y. dedamos į verdantį vandenį ar karštus riebalus.

 

Taigi štai tokios mano atsargos stovi mano šaldiklyje:

 

Mėlynės (kurias rinkau pati),

rinkinukai sriubai - moliūgas su morkom ir morkos su šparaginėmis pupelėmis,

burokėliai,

morkos su cukinijomis, bruknės.

Be abejo, tokių indelių šaldiklyje yra žymiau daugiau.

 

Kol dar ne vėlu prisirinkti šių ir kitokių gėrybių, skubėkite pasiruošti žiemai ir jūs! Patogumas neišpasakytas, o ir maistinių medžiagų atžvilgiu tai yra labai geras būdas konservuoti atsargas žiemai!

 

Naudotas šaltinis: http://www.ve.lt/naujienos/laisvalaikis/patarimai/darzoviu-konservavimas-uzsaldant/

 

Konkursas „Kaupiame rudens gėrybes"

23. Sep 2012, 21:23

o mes dar turime braskiu saldytu,grybu,serbentu😀

neri neri 23. Sep 2012, 18:19

mūsų šaldiklis taip pat pilnas visokių gėrybių,va tik burokėlių niekada nebandžiau šaldyti 😀