Dviems litrams virtiems gybam reikės:
1 litro vandens
2 šaukštai druskos
1,5 desertinio šaukštelio citrinos rūgšties
pipirai, česnakai, lauro lapai (pagal skonį)
Švariai nuvalyti grybus ir nuplauti po šaltu vandeniu. Pirmą kartą nutraukinti 15 min (virti), antrą kartą 30 min. Nusausinti ir laukti, kol atvės. Atvėsus sudėti į indelius ir į šaldomą kamerą.
SKANAUS :)
AS NEWERDU BARAVYKU IR RAUDONIKIU, SAKAU TIK ANT KEPTUWES SU SWIESTUKU IR NIAM NIAM 😉
o kai saldot, poto istrauke verdat juos? na kokiam nors patiekalui? nes jie jau kai isvirtiyra,galima iskarto dayrt ka nori 😀 tik baravykus su raudonvirsius ir voveruskas verda atskirai. va va ir is jusu pasisemsiu patiries 😉
niam grybukai😀
as saldau TIK zalius baravykus ir raudonikius!!! ir kai gaminu ju newerdu, tik kepu keptuwej, skonis-pasaka!!!o visus kitus grybukus saldau virtus 😉
as baravykus pameginau uzaldyti zalius 😉
koks grozis 😃