Ruošiuosi apyrankės gamybai

Ruošiuosi apyrankės gamybai

05. Feb 2015, 11:29 lina_baj lina_baj

Apyrankę gaminsiu pirmą kartą – nesu vėrusi jokių karolių, karoliukų ar pan. Labai neramu, kas čia bus, ar visas reikalingas detales įsigijau, nes nors buvo parodyta, ko reikia, visgi buvo sudėtinga susirasti kas tai ir kiek ko reikia J

Nusprendžiau nors ir baisu iš karto pabandyti pasigaminti dvejas apyrankes – vieną klasikinę – juodą altą (skaidrią) ir kitą kiek įdomesnę – persiko ir pilko dūminio vėrinuką.

Taigi išsirinktas valas, vieni šlifuoti lašelio formos karoliukai, kiti rondelė facetuoti (nežinau, ką tai reiškia, karoliukus rinkausi pagal vaizdą :) ).20150205112613-61240.jpg

20150205112629-75790.jpg

Intarpams planuoju panaudoti spaustukus, nes planuoju tokais schemas: su lašelio formos karoliukais – vienas juodas, vienas skaidrus, tada spaustukas (abu karoliukai į skirtingas puses), tada vėl vienas juodas, vienas skaidrus ir vėl spaustukas.

Su kita apyranke planuoju tokią schema – po tris – pilkas-persikinis- pilkas, spaustukas, tada persikinis-pilkas-persikinis, spaustukas.

Užsegimui pasirinkau patikimus karabinus, na ir keletas detalių atsargai :)

20150205112736-43412.jpg 20150205112751-23764.jpg

Replyčių pilna radau vyro garaže, man pradedančiajai tikrai pakaks.

Ir labai laukiu kitos savaitėlės, tuo pačiu jau galvoju ko dar galima bus pasidaryti, nes tiek visokių grožių radau www.veriniams.lt (ir medinių karoliukų, ir stiklinių...)

07. Feb 2015, 18:54 lina_baj

Valas yra lankstesnis ir jį deformuoti praktiškai neįmanoma, tačiau jei bus plonytis - greitai trūkti gali. Jei pasirinkot tinkamo storio - apyrankė tarnaus ilgai. Troselį pradžioje naudojau ir aš, tačiau labiau mėgstu valą. Troselis yra tvirtesnis, tačiau jei deformosis (susilenks), atgal negrįžta ir apyrankė ar vėrinys praras savo formą. Taip pat reikia tvirtesniu spaustukų, kad galėtumėt valą susegimams suspausti. Taip pat netiks, jei naudosot skaidrius karoliukus, nes jis matosi, o su valu - praktiškai nematyti. Galėsit abu variantus išbandyti, pati pajusit kas Jums labiau patinka.

lina_baj lina_baj 06. Feb 2015, 21:28 juuurgita

Dėkui už jūsų komentarą. Taip karoliukai mažiukai - 6 mm, aš itin masyvių papuošalų nemėgstu, bet jau dabar matau, kad jei patarsite kaip, visai gerai bus antra eilė karoliukų. O pirkau ir valą ir troselį, galvojau gal vieną daryti ant valo, kitą ant troselio. Bet man dar įdomu, kuo skiriasi, jei verčiau ant valo, ir kuo jei ant troselio - kokie privalumai ir trūkumai?

05. Feb 2015, 13:36

Laba diena, labai smagu sulaukti pirmojo komentaro ir dar tokio išsamaus 😀 pirmiausia pradėsiu nuo juoda-balta apyrankės. Rondele reiškia formą, o fascetuotas apdirbtas karščiu. Schemą supratau, ar ji patogi Jums bus - pamatysit, kai pradėsit verti, nes jei vienas šalia kito bus susiglaudę, atsiras kampas ir gali ne gulti į priešingas puses, o kilti į viršų ( o tai gali būti ir visai gerai variantas). Pasibandysit, pažiūrėsit koks variantas Jums labiau patiks, tokį ir darysit iki galo.
Antroji apyrankė spalviškai labai lengva, vasarą primena 😀 taip kaip ir su pirmąja tik kai pradėsit viską verti - pamatysit kur norėsis intarpus dėti, o kur ne. Kad turite planą, tai labai sveikintina 👍
Pagal nuotraukas karoliukai atrodo nedideli, kokį dydį išsirinkot? Nes jei nedideli apyrankės bus smulkios. O gal ir yra toks tikslas? Jei matysit, kad ant rankos per smulkios - pabandysim ir antrą eilę įkomponuoti 😀
Nuotraukoje neįžiūriu - ten turite valą nusipirkusi ar troselį? Valas tai kaip "zilka" žvejų turi būti, o troselis metalinis.
Atrodo viską turit, kita savaitė ne už kalnų, o namų darbai atlikti puikiai 😀
Jei kyla klausimų - laukiu 🌷