Rudenį pas mus - rankdarbių metas

Rudenį pas mus - rankdarbių metas

10. Sep 2018, 18:28 Stebulė Stebulė

Rudenį mes nutarėme paskirti rankdarbiams. Jau vijome juostas, siuvome etnografinius marškinius, o dabar kviečiame į tris skirtingų būdų juostų pamokas. Ir turime klausimą: ar norėtumėte daugiau sužinoti apie lietuvišką babyshower vakarėlį - prausynas? Ir išmokti siūti gimtties marškinius nėštukėms? Svarstome, ar pratęsti rankdarbių pamokas su tokiu užsiėmimu. 

Rugsėjo mėnesio vakarais Šeimų romuva kviečia išmokti įvairių juostų gaminimo būdų. Mūsų protėviai drabužius puošdavosi įvairiomis juostomis, stengdavosi išgauti gražiausius raštus, taip atsirado skirtingos juostų rūšys. Praėjusį mėnesį išmokome vytinių juostų meno, o šįkart kviečiame į tris užsiėmimus - vytinių rinktinių juostų, pintinių dvinyčių eglinių juostų ir pintinių milinių juostų vakarus darželyje “Baltų šalelė” Antakalnyje.


Rugsėjo 19 dieną 18 val. darželyje “Baltų šalelė” (Antakalnio 22B) įvyks vytinių rinktinių juostų mokymai. Tai būdas, kuriuo galima išgauti pačius įvairiausius, sudėtingiausius raštus.


Ką reikia turėti:

  1. Trijų spalvų vilnonių, netrūkinėjančių siūlų

  2. 11 kaladėlių juostų audimui
    (Kaladėlės – tai keturkampės tvirtos kortelės su skylutėmis kiekviename kampe. Jos gali būti medinės ar žalvarinės, tačiau pasidaryti jas galite ir patys – iš kartoninių alaus (kitų gėrimų) padėkliukų, kurių rasite kavinėse (su skylamušiu pramuškite keturias skylutes – po vieną kiekviename kampe) ar senų nuolaidų, banko kortelių

  3. Žirkles siūlams karpyti

  4. Rašiklį ir languotą popieriaus lapą


Rugsėjo 21 dieną 18 val. darželyje “Baltų šalelė” (Antakalnio 22B) įvyks pintinių eglinių juostų mokymai.


Ką reikia turėti:

  1. Trijų spalvų vilnonių, vienodo storio siūlų

  2. Žirklių siūlams karpyti.


Rugsėjo 26 dieną 18 val. darželyje “Baltų šalelė” (Antakalnio 22B) įvyks pintinių milinių juostų mokymai.

Ką reikia turėti:

  1. Trijų spalvų vilnonių, vienodo storio siūlų.

  2. Žirklių siūlams karpyti.

  3. Ilgą (nesudrožtą iki pusės) pieštuką.

    Daugiau informacijos rasite čia. O užsiregistruoti galite el. paštu: valaiciusvirnas@gmail.com