Kadangi mano mylimasis smaližius, tai pasidalinsiu mūsų mėgstamu ir specialiai šįkart vėl gaminto Riešutėlių (Kankuolėlių, Koriuko) torto receptu.
Tortui reikės:
4 kiaušinių,
0,5 stiklinės pieno (tiks ir vanduo, jei pieno neturite),
žiupsnelio druskos,
miltų (tiek, kad tešla būtų kietoka),
1 stiklinės medaus (gali būti dirbtinis),
1 stiklinės cukraus,
50 gramų sviesto,
1–2 šaukštų grietinės,
2–3 šaukštų vandens,
apue 1 aliejaus virti.
Iš kiaušinių, miltų, druskos, pieno suminkome kietoką tešlą. Ją suvoliojame į maždaug piršto storio volelius ir pjaustome nedideliais gabaliukais. Šiuos dedame ir verdame puode įkaitintame aliejuje. Kai tie vadinamieji „riešutėliai“ išverda, iškyla į paviršų, kiaurasamčiu išgriebiame ir suberiame į dubenį.
Iš medaus, cukraus, sviesto, grietinės, vandens verdame sirupą. Jis bus paruoštas, kai lašelis, įlašintas į vandenį, neišsisklaidys. Tai užtruks apie 7-10 min.
Sirupą pilame ant „riešutėlių“ ir greitai, kad šis nesustingų, išmaišome.
Paruoštą masę dedame į formą, suspaudžiame ir palaikome kelias valandas vėsiai.
Galima puošti uogomis ir vaisiais arba kokiais turimais pagardais, bet mums patinka paprastai.
Pabandykite ir jūs ! :)