Reportažą tęsiu: apie moliūgą ir ne tik

Reportažą tęsiu: apie moliūgą ir ne tik

06. Sep 2010, 09:00

Ar ką nors girdėjote apie  moliūgų vakuumavimą?

 

Reikės:

1 l  vandens

50 g rupios akmenines druskos

100 g  cukraus

100 ml  9 %  acto

Moliūgus paruošiau: juos nusilupau, supjausčiau kūbeliais, užsivirinau vandenį, nuplikinau, palaikydama vandenyje kelias minutes

Jau nuplikintus kubelius sudėjau į iškaitintus stiklianius

 Išsiviriau marinatą, juo  užpyliau, užsukau

 

Viskas darbas baigtas. Skanaus

 

Moliūgų  uogienė su apelsinais

 4 kg - moliūgo

0,5 kg - apelsinų

1 kg – cukraus

1 vnt  citrina (galima pakeisti citrinos rūgštim, dėti pagal skonį)

 

Apelsinus ir citriną užpilu verdančiu vandeniu, palaikau dešimt minučių

 

 Vėliau citriną ir apelsinus nulupu ir sumalu mėsmale, sumalu ir moliūgą

Supilu cukrų ir verdu, kai išverda į stiklainius ir darbas baigtas


Obuolių kompotas

3,5 l –  vandens   

1 kg – cukraus

 Obuolių – pagal  gaminamą kiekį kompoto.

 

Obuolius nusiploviau, išsiėmiau sėklas, nuplikinau verdančiu vandeniu vos keletą minučių, reikia žiūrėti, kad obuoliai nesusmuktų

Sudėjau obuolius į stiklainius

Užpyliau išsivirtu sirupu ir uždariau

 Skanaus.

22. Sep 2010, 15:21

Išbandžiau receptą: moliūgo uogienė su apelsinais. Įvertinti galėsim, kai paragausim. Paskaičius receptą atrodė labai lengvai padaroma uogienė, bet man laiko prireikė nemažai: kol moliūgą sudorojau (net į pirštą įsipjoviau), kol sumaliau (su elektrine mėsmale), bet teko smulkinti, tai kažkaip apsigavau paskaičius. Kad tik visai šeimai patiktų. Ačiū

06. Sep 2010, 10:28

o kur dar vienas receptas, tas anksciau diena buvo issiustas, ir jo nepublikavo....ten receptas moliugas, su obuoliais....

06. Sep 2010, 10:22

recepte raso kad su zievele, bet zinant kad buna apipurkstos visokiais chemikalais, tai as nulupau😀

06. Sep 2010, 10:21

oi iki galo neperskaiciau,nulupti reikia,sita reikes pasigaminti

06. Sep 2010, 10:20

skaniai atrodo,tik klausinelis apelsinus su citrina sutarkuoti su zievele ar nulupti

06. Sep 2010, 09:31

Panašiai kaip ir su cukinija. Supjasutyt kubeliais smulkiai, sudėti cukrų, imbiero(galima ir malto, bet šviežias geiau), gvazdikėlių ir virti. Jei gerai nesuverda - pertint reik ir dar pavirint 😉 Kai darysiu ir su fotkėm atsiųsiu 😀

06. Sep 2010, 09:31

mmm kaip skaniai skamba su apelsinais ir melionais 😀

06. Sep 2010, 09:27

robke o kaip daryti moliugus su melionais? turetu skanu but

06. Sep 2010, 09:25

Liux 👍 😉 Aš dar moliūgų neėmiau, bet galvoju daryti su melionais uogienę 😉 Su apeslinais ir labai labai skanu. Mano viena mėgstamiausių košių moliūgų 😛

06. Sep 2010, 09:19

Šaunuolė! Kaip man patinka tokios temėles 😀