Receptų blogas: lazanija su moliūgu ir mėsa

Receptų blogas: lazanija su moliūgu ir mėsa

02. Nov 2015, 22:29 EElžbieta EElžbieta

Mamyčių klube karaliauja moliūgas, todėl šios savaitės receptas taip pat su juo. Lazanija su moliūgu yra firminis mano patieklas, kuris yra vienas mėgstamiausių mūsų šeimoje su šia daržove.

Reikia: apie 400 g moliūgo, apie 400-500 g maltos mėsos (kiauliena-jautiena), 3-4 skiltelės česnako, svogūnas, 5 konservuoti pomidorai, lazanijos lakštų, tarkuoto fermentinio sūrio.

Bešamelio padažui:  2 valg. šaukštų sviesto,  2 valg. šaukštų miltų, apie 300 ml pieno, druskos.

Moliūgą, supjaustytą nedideliais kubeliais, pakepinu keptuvėje, sudedu kubeliais supjaustytą svogūną, susmulkintą česnaką. Pakepinu apie 20 min ant vidutinės ugnies. Mėsą šiek tiek apkepu su susmulkintais pomidorais. Įdedu druskos, pipirų.

Bešamelio padažui atskirame puode išlydau sviestą ir suberiu miltus. Nuolat maišydama po truputį supilu pieną, o kai pradeda tirštėti įdedu druskos.

20151102222705-78357.jpg

Į kepimo indo dugną dedu keptą moliūgą ir mėsytę, užpilu kelis šaukštus Bešamelio padažo ir užkloju lazanijos lakštais. Taip sloksniuoju kol užtenka ingredientų. Paskutinį sluoksnį darau daržovių ir mėsos. Kepu apie 200 laipsnių orkaitėje 20 min. (kol makaronai suminkštėja), po to užbarstau sūrio ir dar keliom min. į orkaitę. Jeigu neužtenka padažo puikiai tinka grietinė. Siūlau išbandyti, skanaus!

EElžbieta EElžbieta 03. Nov 2015, 19:30

Mūsų 3,5 metų dukra valgo noriai. Pirmam kartui galite moliūgą sutarkuoti burokine tarka, jeigu abejojate ar valgys lazaniją su moliūgu 😀

Loreta_K Loreta_K 03. Nov 2015, 08:48

Kaip skaniai atrodo ! Išbandysim, kaip tik turim dar moliūgų, vis sukau galvą kaip juos reiktų sunaudoti, o sakykit vaikai valgo tokią lazaniją ? 😉