Receptų blogas: granola (sausi pusryčiai)

Receptų blogas: granola (sausi pusryčiai)

27. Jul 2015, 15:14 EElžbieta EElžbieta

Skanėstas tinkantis sveikiems pusryčiams arba vėlyvai vakarienei. Labai jį mėgstame.

apie 400 g avižinių dribsnių,

apie 400 g norimų džiovintų vaisių, riešutų ar sėklų (migdolų, lazdynų, žemės riešutus, razinas, saulėgražų sėklas, linų sėmenys, džiov. ananasus, moliūgus, spanguoles, papajus)

150 g medaus,

4-5 šaukštai aliejaus,

šokolado ir cinamono (nebūtina).

 

Medų ir aliejų pašildyti vandens vonelėje, kad pasidarytų vientisa masė, įberti cinamono. Avižinius dribsnius, riešutus ir sėklas sumaišyti ir užpilti medumi su aliejumi. Gerai išmaišyti. Viską plonai paskleisti ant kepimo popieriumi išklotos skardos (tokiam kiekiui man prireikė dviejų skardų) ir kepti iki 170 C temp. apie 30 min. dažnai pamaišant. Išėmus iš orkaitės įdėti džiovintus vaisius. Atvėsinti ir granolą supilti į indą, sandariai uždaryti.  Prieš valgant galima pagardinti susmulkintu šokoladu ir/ar šviežiomis uogomis, vaisiais, jogurtu. Skanaus!