Receptas: ypatingai skanūs pyragėliai su vištiena

Receptas: ypatingai skanūs pyragėliai su vištiena

04. Nov 2015, 21:06 Loreta_K Loreta_K

Maisto gaminimas yra viena mano aistrų, ruošdama maistą šeimai aš tarsi "medituoju", pailsiu nuo nuo visų darbų ..

Noriu pasidalinti mūsų šeimos vienų mėgstamiausių pyragėlių su vištiena receptu, šiuos pyragėlius labai mėgsta penkiametis sūnus. Dažniausiai juos kepame vakarienei, keletas dažniausiai lieka ir rytojaus pusryčiams.

20 vidutinio dydžio pyragėlių pagaminti reikės:

Tešlai :

300 g. miltų

200 g. kambario temperatūros sviesto

2 didelių kiaušinių arba 3 mažų

2 valgomųjų šaukštų grietinės

1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

Žiupsnelio druskos ar mėgiamų prieskonių ( aš naudojau provanso žolelių mišinį) pagal skonį

 

Įdarui:

600 g. virtos mažosios vištienos filė

2 didelių morkų

1 nedidelis svogūnas

2 skiltelės česnako

2 valgomieji šaukštai grietinės

50 g. sviesto

Druskos ar mėgiamų prieskonių pagal skonį.

Aptepimui 1 didelio kiaušinis ir truputėlis pieno.

 

Pirmiausia reikėtų pasiruošti įdarą: švariai nuplautas, nuskustas morkas sutarkuoti. Įkaitintoje keptuvėje išlydyti sviestą. Sudėti morkas, pakepinti kokias 5 min. ant silpnos ugnies. Tada reikėtų įdėti nuluptą, smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną, bei tarkuotas česnako skilteles, smulkintą vištienos filė. Vis pamaišant pakepinti dar kokias 5 min. Jei reikia įpilti vandens ar sultinio. Pabarstyti druska, prieskoniais. Sudėti į lėkštę, palikti atvėsti. Atvėsus įmaišyti grietinę.

Ruošiame tešlą: persijotus miltus suberiame į dubenį, sumaišome kartu su prieskoniais bei kepimo milteliais. Atskirame dubenėlyje išplakame kiaušinius, kartu su sviestu ir grietine. Plakinį pilame ant miltų ir minkome tešlą, viską spaudžiant į vieną gabalą. Maždaug apie 2-3 min. Svarbu neperminkyti, kad tešla netaptų per kieta. Galima leisti pailsėti tešlai apie 1 valandą šaldytuve.

Ruošiame pyragėlius: išėmus tešlą iš šaldytuvo jai reikėtų leisti atšilti 10 min. Tešlą iškočioti reikėtų plonai, jei labai limpa galima paviršių pabarstyti miltais. 10-12 cm. formele ar dubenėliu išspausti skritulėlius. Ant jų dėti apie 1 valgomąjį šaukštą įdaro ir višuje juos užlankstyti.

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

Išplakti kiaušinį, galima įpilti truputėlį apie 1 valgomąjį šaukštą pieno. Plakiniu patepti kiekvieno pyragėlio paviršių, dėti pyragėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Dėti į įkaitintą orkaitę. Kepti apie 25-30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Ypatingai skanu valgyti su namuose virtu sultiniu ar arbata. Skanaus!