Recenzija: Dorothy Koomson "Moteris, kurią jis mylėjo"

Recenzija: Dorothy Koomson "Moteris, kurią jis mylėjo"

13. Jun 2013, 22:52 jaldija jaldija

Ši knyga savita savo stiliumi. Net sunku pasakyti kas tai: detektyvinis trileris ar psichologinis romanas. Ir pats išdėstymas supintas su esama situacija ir dienoraščio skaitymu.
Pagrindinė herojė Libė  auto įvykio metu buvo sunkiai sužalota, ir jei lig šiol ji gyvendama jautėsi visiškai laiminga, jos laimės, atrodė netemdė jokie šešėliai, nuo tos dienos jos gražus gyvenimas sugriuvo.
Visų pirma reikėjo įveikti su avarija susijusius pokyčius, sužalojimai labai smarkiai pakeitė jos išvaizdą ir paliko daug psichologinių randų. Nepadėjo ir  dar tai, kad jos vyras, vairavęs automobilį įtariamas ne tik jos sužalojimu, bet ir laikomas pirmosios žmonos mirties  kaltininku.
Kuo Libė daugiau sužino apie pirmąją vyro žmoną, tuo jai labiau aiškėja, kad jis vis dar ją myli, ir ji jaučiasi gyvenanti savo pirmtakės šešėlyje.
Į Libės rankas patenka Evos( pirmosios žmonos) dienoraštis. Perskaičiusi jį sužino daug paslapčių. Libei ir jos vyrui Džekui reikėjo susivokti savo jausmuose, ir nedaug trūko, kad ši pora vien todėl, kad nesugebėjo išsišnekėti, atsiverti ir išsiaiškinti, būtų išsiskyrusi.

Taip ir realiame gyveenime kartais taip pritrūksta to savitarpio supratimo, žmonės gyvendami po vienu stogu atitolsta vienas nuo kito...
Jolanta

18. Jun 2013, 21:14

Tokia slogi, rodos . . . bet sudomino

jaldija jaldija 13. Jun 2013, 22:55

Labai atsiprašau, bet neparašiau knygos pavadinimo. "MOTERIS, KURIĄ JIS MYLĖJO"