Tešlai:
- 300g miltų
- 1 kiaušinis
- 125ml. vandens
- druskos
1. Tešlai kiaušinį išplakite, įpilkite vandens.
2. Miltus persijokite į didelį indą ir į juos supilkite kiaušinių bei vandens mišinį.
3. Minkykite tešlą.
4. Tešlą sukočiokite į kamuolį, pridenkite ir palaikykite apie 30min. (aš laikau šaldytuve).
Įdarui:
- Faršo
- prieskonių
- svogūno
5. Dėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo, imkite po gabaliuką ir labai plonai iškočiokite.
6. Dėkite įdarą.
7. Perlenkite pusiau ir kraštus suspauskite, po to susukite.
8. Dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir, kai koldūnai pakils į paviršių, virkite apie 10 min.
9. Patiekite su grietine
Mes su vyru darėme didesnius koldūnus, bet galima daryti kokio tik norit dydžio. Na, mūsų gal nebuvo patys išvaizdžiausi, bet, svarbiausia, buvo skanu.
Rasa Karlonienė
grazumelis😀
ziauriai ziauriai miela 😘
Super! As pabandysiu su grybu idaru 😀 Bus niam niam 😀
mano mama tokius daro 👍 labai skiriasi nuo pirktiniu, kuriuose vietoj mesos kazi ko prideda
as irgi kartais prisidarau koldunu dideliu tik tokiu man patinka atidarai bet kada kamera issitrauki kelis ir zyyymiai skaniau nei parduotuviniai
taip indrex
Skanu, mėgstu tik dariau senokai 😃 Beje pabandyk įdėti mairūno priduos gradų skonį truputį 😉 Aš visuomet dedu ir 👍
tai cia paprastu paprasciausi koldunai?....
oi,kaip dievinu koldunus naminius....nes pora sykiu kai apsinuodijau nuo pirktiniu,tai atrodo lyg jau jokiu nenoreciau..
Mano šeimyna labai mėgsta koldūnus, tik va aš labai tingiu juos gaminti. Jei jau prisiruošiu, tai prigaminu krūvą, dalį išverdu, o dalį kišu šaldiklin😀
paciu pagaminti koldunai geriausi.😀 NORS ZINAI KA I VIDU IDEJAI 😃