Pyraginis torčiukas

Pyraginis torčiukas

25. Aug 2015, 21:57 Gintarep Gintarep

20150825215248-71677.jpg20150825215227-64629.jpg20150825215204-52390.jpg20150825215140-25431.jpg20150825215115-46386.jpg20150825215048-47141.jpg20150825215022-73575.jpg20150825214952-94444.jpg20150825214924-79209.jpg

 

Tešlai:
• 100 g sviesto,
• 4 kiaušinių trynių,
• 100 g cukraus,
• mažo žiupsnelio vanilino,
• maždaug 2 puodelių miltų.

500 g. obuolių

Įdarui:
• 4 kiaušinių baltymų,
• pakuotės vanilinio pudingo miltelių,
• vanilės (ar kitokios) esencijos,
• šaukšto citrinų sulčių,
• 4  valg. š. miltelinio cukraus,
• cinamono.

 

Minkštą sviestą supjaustykite kubeliais, ištrinkite su cukrumi iki purios vientisos masės. Įmaišykite kiaušinių trynius, prieskonius: vaniliną (labai nedaug). Dar kartą ištrinkite tešlą. Suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Jei ji pernelyg lipni ir kimba prie pirštų – įberkite dar miltų. Tešlą susukite, uždenkite maistine plėvele ir padėkite bent 30 minučių į šaldytuvą.

Obuolius švariai nuplaukite,  išimkite sėklalizdžius, supjaustykite gabalėliais.

Kiaušinių baltymus plakite elektriniu plaktuvu, kol beveik susidarys putos. Tada sumažinkite plaktuvo greitį ir berkite po šaukštą cukraus (paplakite, įberkite, paplakite, įberkite ir t. t.)  Sudėkite kitus įdarui skirtus indigriedentus.

Apkepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje bent 10 minučių. Išimkite, leiskite kiek atvėsti.

 Tešlą, kuri šaldytuve sutarkuokite, burokine tarka, klokite  į indo , ištepto aliejumi dugną, apklokite pjaustytais obuoliukais, uždėkite keptą įdarą ir užtarkuokite likusia tešla. Gerai pirštais išlyginkite, spaudžiant.

 Kepkite apie 40 minučių 160 °C temperatūros orkaitėje.

Iškepus, leidžiame atvėsti ir vaikui duodame puošti cukros pudra, reikiamą vietą ištepus medumi, kad priliptų.

Gintarep Gintarep 25. Aug 2015, 23:28

a ja jai kepimo teslai pameciau du saukstelius kepimo miltu...