Jei mėgstate lengvus, minkštus, purius pyragus, tuomet šis jums - patiks. Lengvai paruošiamas ir gardus.
Jums reikės:
2,5 stiklinės miltų;
0,5 stiklinės cukraus;
4 kiaušinių;
1 stiklinės aliejaus;
2 šaukštelių kepimo miltelių;
3 šaukštų kakavos;
3 šaukštai sauso kisieliaus(aviečių arba braškių);
1 stiklinės vandens.
Truputėlį pakoregavau receptuką, įdėjau porą šaukštų krakmolo, kad būtų dar puresnis. Kadangi naudojau aviečių kisieliaus miltukus, tai į tą sluoksnį įdėjau pusę stiklinės trintų aviečių, dėl to pyragas gavos šlapesnis, nei įprastai.
Į kakavinį sluoksnį įmaišiau smulkiai tarkuoto šokolado, taip paprastas pyragas tampa gardesnis.
Gaminimas
Kiaušinius išmaišyti su cukrumi, po truputį berti miltus, išmaišytus su kepimo milteliais (ir krakmolu, jei dėsite), pakaitomis pilti aliejaus ir vandens, visą laiką maišyti.
Gautą tešlą padalinti į 3 dalis. Į pirmąją suberti kakavą ir šokoldą, jei dėsite, į antrąją – kisielių ir avietes, jei dėsite, o į trečiąją – 3 šaukštus miltų.
Į kepimo skardą pirmiausia pilti kakavos tešlą, ant jos miltų ir viršuje avietinę, galima patepti plaktu kiaušinio tryniu.
Kepti orkaitėje maždaug pusvalandį.
Skanu valgyti su pienu, arbata, kava. Kaip kam skaniau.
Tad skanaus!
Na iškepiau ir aš šitą gėrį, tik dariau dviejų spalvų ir cukraus daugiau įdėjau, nerealiai skanu ir paprasta 😀
SKANIAI 😀 MMMNN 😉
Išbandžiau. Gal kiek saldesnis galėtų būti, bet skanu. Nustebinsiu šeimyną, kai grįš iš darbų ir mokyklų.
As kepu tik su kisieliumi ir nepilu vandens. Tikrai greitas ir skanus buna 😀
Mokslai dar neprasidėję, bet jau greit, tad pyragai bus reti 😉
Ir kaip tu taip viską spėji😀Ir mokslai,ir pyragai ir šeima.Šaunuolė😀
Šis tikrai minkštutis 😉 Man ir neitin patinka kieti, bet kartais pabandau kokį naują 😀
labai purus atrodo... megstu minkstus ir nesausus pyragus
Na ne visai, bet dažnai kasdien būna. Vakar jau neliko, šnd vėl vyras užsiprašė 😃
Roberta jus ka, pyragus kasdien valgote??? 😃