Pyragas "Obuolių ir varškės duetas"

Pyragas "Obuolių ir varškės duetas"

21. Sep 2010, 08:00

Viename žurnaliuke radau receptuką, kuris pasirodė labai skanus (dabar jau pakanka paskaityti sudėtį ir kaip gaminti, ir galima suprasti, ar skanu ir verta bandyti). Šis ne tik obuolių, bet ir su varške.

 

 

 

Jums reikės:


Tešlai:

 

450 g miltų;

 

2 kiaušinių;

 

200 g cukraus;

 

200 g šalto sviesto;

 

2 šaukštelių kepimo miltelių.

 

Obuolių įdarui:


300 g tarkuotų obuolių;

 

3 šaukštelių cukraus;

 

1 šaukštelio cinamono;

 

Nuo savęs dar siūlau pridėti maltos kalendos trečdalį šaukštelio, kuri labai tinka obuolių pyragams.

 

Varškės įdarui:


500 g varškės;

 

1 kiaušinio;

 

2 šaukštelių vanilinio cukraus.

 

 

 

Gaminimas:

 

Paruoškite tešlą: kiaušinius gerai išplakite su cukrumi, kol pasidaro puri, vientisa masė (elektriniu plakikliu plakite apie 8 minutes).

 

 

Miltus ir kepimo miltelius persijokite, sviestą sutarkuokite.

 

Į kiaušinių plakinį dėkite sviestą, miltų mišinį ir išminkykite tešlą.

 

 

Masė turi būti minkšta, bet nelipti prie pirštų.

 

Tešlą padalinkite į dvi dalis.

 

Vieną dėkite į šaldytuvą, o kita išklokite skardą ir subadykite šakute.

 

Kepkite apie 15 min. 180 laipsnių orkaitėje (kol apkepa, bet neiškepa).

 

 

 

Obuolių įdaras: nulupkite obuolius, sutarkuokite burokine tarka, sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.

 

 

Varškės įdaras: varškę permalkite ir ištrinkite su kiaušiniu ir vaniliniu cukrumi.

 

Ištraukite apkepusį pirmąjį pyrago sluoksnį iš orkaitės, ant viršaus paskleiskite obuolių įdarą.

 

 

Ant jo dėkite varškės įdarą.

 

 

Kadangi pirmasis sluoksnis kepdamas iškyla, neišsigąskite, kad netilps į skardą, nes sudėjus įdarus, jis kiek susmenga.

 

Pyrago viršų reikia užkloti likusia tešla.

 

Galite daryti taip: padaryti rutuliuką, jį suploti ir dėti ant viršaus, arba tešlą užtarkuoti. Nesibaiminkite dėl nelygumų, iškepus pyragui jie gražiai susilygina. Pyrago viršų vėl subadykite šakute.

 

Kepkite apie valandą 180 laipsnių orakitėje.

 

 

 

Tiekti galite su ledais, vaniliniu padažu. Arba valgyti vieną.

 

Skanaus!

07. Nov 2010, 16:58

koks nuostabus pyragas;-]kepiau jau antra karta per savaite;-]

20. Oct 2010, 23:46

labai skanus,kepiau jau kelis kartus,aciu uz toki gera receptuka🌷

29. Sep 2010, 20:16

liuks norejau parodyt😃

29. Sep 2010, 20:15

as jau isbandziau niu tiesiog (y) 😀

21. Sep 2010, 20:28

Kaip tik labai norejau tokio naminio pyrago seimynai! Bandysiu kepti. Liuks

21. Sep 2010, 18:27

egluciuks google vidsagalis, arba žurnalai 😃 Suvalkietė esu tai man kaip tik 😃 Juokauju 😉 Ne tik pigius darau, ir pasimėgauti noris 😀

21. Sep 2010, 13:25

superinis sitas pyragas 😀

21. Sep 2010, 10:12

robke labai skaniu receptu zino,ir kas svarbiausia pigiu 😃 reikes ir sita pabandyt issikept 😉

21. Sep 2010, 09:14

atrodo skaniai 👍