„Vyras pagavo gražių kuojų, tad nusprendžiau iškepti šeimynai žuvytės“, – prisipažįsta Deimantė Radžienė.
Žuvies kepimui reikės:
1 kiaušinio,
2 šaukštų miltų,
žuviai skirtų prieskonių arba „Vegetos“,
svogūno – pagal skonį.
{pic:kuoja1}
Valant žuvį dalyvavo ir vyras. Norint patiekti vaikučiui žuvį, būtina ją kruopščiai išvalyti. Kuoja man patiko tuo, jog ji neturi smulkių kaulų, todėl nebuvo ypatingai sudėtinga juos ištraukti.
{pic:kuoja2}
Pelekus nukirpau virtuvinėmis žirklėmis. Išvalytą žuvį ištryniau prieskoniais. Kai prieskoniukai gerai įsigėrė, žuvytę pavoliojau suplaktame kiaušinyje. Po to dar truputėlį pavoliojau miltuose.
{pic:kuoja3}
Tada įdėjau žuvį į įkaitusią keptuvę ir kepiau, kol viskas gerai paskrudo. Kepant žuvytę galima ją pagardinti ir svogūnais.
{pic:kuoja4}
Skanaus!
Mama Deimantė
aciu labai,malonu
na mano vyras prigaudo zuvies.megstam tik rukyta.bet manu ka cia mamyte siulo yra labai skanu.
Na mes nemegstam zuvytes☹
musu vaikas nuskriaustas, nes tik saldyta menke ragavo, teks gero zvejo ieskoti 😉
Labai skaniai atrodo, niam niam😀
oi kaip uzsimaniau sviezios zuvytes mmmmm 😀
megstu sviezia zuvi 😀
graziai atrodo,gaila ,kad mano vyras nelabai zvejoja...😀