Protmūšyje nugalėjo "Mamyčių klubo" komanda

Protmūšyje nugalėjo "Mamyčių klubo" komanda

13. May 2013, 07:00 gintarerei gintarerei

Atšilęs oras visus išginė į lauką, renginius, veiklas ir panašiai, o apie jas parašyti vis pritrūksta laiko.

 

Taip ir mūsų šeima, taip laukus kol atšils orai, pirmąją šilumos dieną bėgte bėgo džiaugtis gamta ir šiltų oru ir nenustoja iki šiol. Nebuvo dar dienos, kai nebūtume lauke.

 

Atėjus tikrąjam pavasariui atgijo noras ir veikti daugiau, todėl įnikau ieškoti informacijos ką čia nuveikus ir užmačiau, kad Mamų radijas organizuoja antrąjį mamyčių protmūšį.  Praeitais metais nepavyko sudalyvauti, todėl nieko nelaukdama užsiregistravau į šį.

 

Mamyčių klube atsirado daugiau mamyčių, todėl subūrėme komandą ir ją užregistravome. Kiek skaičiau ir girdėjau, mamos pasakojo, kad buvo velniškai sunkūs klausimai, bet, kaip sakoma, svarbu sudalyvauti ir pabandyti. Taigi šeštadienio rytą, įsisodinę Jonuką keliavome į žaidimų kambarį "Saulutė vaikams" ir buvome pirmieji atvykę.

 

Tai nebuvo blogai, nes Jonukas galėjo išbandyti visas pramogas vienas kaip karalius. Vėliau atvyko mamytė Lina su Vaidile, todėl dviese vaikams buvo visai smagu. 

 

 

Kai pradėjo rinktis žmonės, išginiau vyrus į lauką, nes Jonukas turėjo pamiegoti ir pradėjome žaidimą. Labai gaila, kad Mažena su Irina negalėjo atvykti, taigi likome dviese su Lina, bet organizatoriai prie mūsų prijungė dar vieną mamytę Svetlaną ir trise atstovavome Mamyčių klubą. Buvo išties smagu.

 

Žaidimas buvo susikirstytas į 4 temas: Pasakos, mityba, motinystė ir filmai. Klausimai sunkūs nebuvo, bet buvo sukti, pavyzdžiui, iš kur atsirado pirmieji saldainiai ir koks jų receptas?  Kodėl mokslininkai nustatė, kad nėštumas ir gimdymas nenualina moters organizmo? Kiek vidutiniškai žodžių per minutę gali perskaityti žmogus? Iš kur kilę animacinių herojų Smurfų vardai? Koks vaisius biologiškai pats artimiausias mangui?

 

Taigi daug galvojom, laužėm galvas, mąstėm logiškai ir buvom nenugalimi lyderiai visuose turuose :) Taigi, laimėjome Mamų protmūšį ir buvome maloniai nustebusios, nes mažiausia ir skeptiškiausia komanda sugebėjo laimėti triuškinančiai. Turbūt todėl, kad buvom atsipalaidavusios ir leidom sau fantazuoti.

 

Gavom krūvą prizų, valgėm tortą ir jautėmės papramogavusios. Labai džiaugiuosi, kad sudalyvavome visa šeima.

Taigi,  grįžtu prie minties, kad atšilo oras ir norisi veiklos. Prieš gerą mėnesį tame pačiame Mamų radijuje užmačiau konkursą "Už vaikystę su pasakomis", kuri kvietė siųsti savo su mažyliu nuotrauką ir parašyti savo mėgstamiausią vaikystės pasakų knygą su mėgstama citata iš jos. Taigi,  galvoju, sudalyvausiu. Buvau netgi pamiršusi konkursą, kol vieną dieną gavau laišką, kad mes su Jonuku laimėjome kartu su dar keliomis mamomis, o laimėjome fotosesiją, kurios nuotraukos kabės Žaislų muziejuje. Paroda vadinsis "Už vaikystė su pasakomis". Fotosesija buvo suplanuota kitą dieną po protmūšio, taigi, galima sakyti, visas savaitgalis su Mamų radijumi.

 

Fotosesija vyko vyninėje La Boheme, truko greitai, bet labai jaukiai. Mano vyras dar išsiprašė vienos nuotraukytės, kur esame visa šeima. Jonukas pozavo puikiai, kaip visada. Pozuoti jam patinka :)

Taigi,  savaitgalis buvo aktyvus, tačiau kitas savaitgalis nusimatė Mamyčių diena, per kurią buvo švenčiamas pirmasis Mamų radijo gimtadienis, todėl aš nusprendžiau pasiimti Jonuką ir savo mamytę ir keliauti į renginį kartu.

 

Kadangi renginio metu buvo atidaroma nuotraukų paroda ir vyras labai norėjo pamatyti, todėl į priekį keliavo kartu. Puikiai praleidome popietę, susipažinome su Žaislų muziejumi, kas, manau, būtina aplankyti vieta kiekvienam, dideliam ir mažam. Nors Jonukas nieko nesuprato, bet puikiai pažaidė. Pažaidėme, atidarėme parodą, pasveikinome Mamų radiją su gimtadieniu ir pėdinome namo. Oras buvo nuostabus, turėjau labai sočiai laiko pabūti su mama, pasikalbėti, o ir netikėtai taip gavosi, kad net du savaitgalius iš eilės skyriau Mamų radijui.

 

 

Nuo šiol klausausi jo dažniau, o ir iki šiol stebiuosi, kaip tokį reiškinį, kaip Mamų radijas, kas skirta mamytėms ir vaikučiams, sukūrė 4 jaunos panelės, kurios, panašu, mano asmenine akimi, vaikučiu dar neturi. Tai labai žavus faktas :)

 

P.S. paklausykite ir Jus www.mamuradijas.lt

P.P.S apsilankykite Žaislų muziejuje ir aplankykite paroda "Už vaikystę su pasakomis", kuri ten kabos iki Vaikų gynimo dienos, t.y. birželio pradžios. 

P.P.S. apsilankykite Žaislų muziejuje ir šiaip. Ten smagu ;)

 

mama Gintarė

jaldija jaldija 13. May 2013, 17:57

Šaunuolės 👍 🌷