Priešais mokyklą "išdygs" greito maisto užkandinė!

Priešais mokyklą "išdygs" greito maisto užkandinė!

27. May 2012, 07:30

 

Gal kada girdėjote televizijoje ir laikraščiuose rašant apie blogą maisto kokybę vaikams mokyklose? Buvo sakoma, kad mažins nesveiko maisto pardavimą mokyklose! Būtų puiku!

 

Bet kas iš to, jei šalia pastato greito maisto užkandinę?!

 

Nes štai aš gyvenu prie pat mokyklos, kasdien su vaikais vaikštome stadione, žaidžiame ant pievutės priešais mokyklos langus. Gal man ir  nebūtų užkliuvę, jei neturėčiau vaikų (kuriems stengiuosi duoti tai, kas geriausia), bet, visa laimė, turiu. Ir, mūsų nelaimei, prieš keletą mėnesių prie šios mokyklos (kur galbūt ateityje leisiu savus vaikus) ėmė statyti greito maisto užkandinę - Hesburger.

 

Štai dar pavasario pradžioj matyti vaizdai:

 

 

 

O štai kaip greit pastatė (beliko įrengti vidų), atidarymas jau rugpjūčio mėnesį. Prieš pat rugsėjo pirmąją!!! (jau dabar matau ten daug tėvelių su vaikučiais bešvęsiančių Rugsėjo pirmąją).

 

 

 

 

Nesu greito maisto priešininkė, bet apie tokio maisto valgymą kasdien arba bent jau dažnai esu prieš, ką jau kalbėti apie mažus vaikus - pirmokėlius! Baisu pagalvoti, ką vaikai valgys petraukų metu.

 

Su draugėmis esam pašiurpusios, kaip leido statyti tokia užkandine tokioj vietoj! Mano 3 metų sūnus dar negauna tokio maisto ir kol galėsiu, tol neduosiu jo, bet kas bus, kai jis išeis į mokyklą? Manau, jis nebus išskirtinis ir eis su draugais petraukų metu ten pavalgyti. Galbūt net kasdien?! brrr......

 

Kol mažesnis, gali kontroliuoti maistpinigius, bet vėliau, manau, taip ar taip jis jų turės pakankamai...ir už juos pirksis tuos "gėrius", na bent jau kol atsibos, tikrai!

 

Ką apie tai manote Jūs?!

 

Kaip tapti mama reportere? Tai labai paprasta!

Atsiųsk ir Tu reportažą apie tai, kas tave neramina, ar kas tave pradžiugino, apie tai, ką pamatei už lango, savo kieme, mieste ar kaime! 

Ir laimėk firminį MK puodelį!

1

06. Jun 2012, 20:47

Mokykit vaikus valgyt naminį maistą, rodykit pavyzdį, to paties, aišku, ir mokyklose, darželiuose reiktų. Viskam reikia iniciatyvos tėvelių.
O nebus 5 metrai nuo mokyklos greito maisto restoranėlis, pastatys 100 metrų atstumu. Deja, didelio skirtumo nėra.

06. Jun 2012, 18:06

nu hesburgerineje koks "mastas "slykstumo tai neduok tu dieve. tevam labai pasistengus surinkus parasus manau galima uzprotestuoti sia statyba

ausryte12 ausryte12 27. May 2012, 15:37

nemanau, kad kas nors pasikeistu, tikrai ne.

27. May 2012, 14:59

Baisi situacija. Apie ja jau kuris laikas zinau ir vis laukiau kol apie tai bus pradeta viesai kalbeti. Straipsnio autorei siulyciau sita straipsniuka nusiusti i Kauno dienos redakcija. Na, siuo konkreciu atveju gal jau niekas nepasikeis, bet kita karta valdininkai isduodami leidimus bus atsargesni...

27. May 2012, 14:07

Na nėra ko stebėtis, biznis, ranka ranką plauna, ideali vieta prekybai, tik leidimus vistiek statybai reikia išsiimti, kas juos i6duoda visi žino, bet kas gali uždrausti ? Lyg ir legalu taip ? Deja, kol garsiai apie tai niekas neprabyla viskas ramu, tylu. Dėl tokių dalykų turėtų rūpintis ir valdininkų institucijos, kad tokie ""traukiantys" statiniai nebūtų prie mokyklų, deja nepakovosi su tokia industrija . . . . ranka ranką plauna.

ausryte12 ausryte12 27. May 2012, 12:26

kadangi dirbu mokykloje, tai puikiai suprantu, kuo cia kvepia, vaikai isdegusiom akim tiesiog lekia per pertraukas i kioskelius pirkti "skanaus" maisto ☹

27. May 2012, 11:03

pirmadieni buvau cia ir pati dar pagalvojau kad visgi bizni kaip daryt zino, prie mokyklos bus tikrai gerai jiem.

27. May 2012, 09:25

bet dar taip arti mokyklos...kosmaras..

27. May 2012, 09:12

taip! tikrai kad pagrindinis pirkejas bus mokinys! ☹ taip sirdies neskaudetu jei tai nebutu statoma salia musu namu mokyklos ☹

27. May 2012, 09:01

Apgalvotas verslininku sprendimas greito maisto uzkandine statyti prie mokyklos. Jau aisku kas bus pagrindiniai klientai. Mokinukai paskutinius centus sukrapstys, kad tik nusipirktu hamburgeri. Na bet manau, kad istatymiskai nelabai galima uzdrausti tokiu statybu.