Prancūziško batono ir obuolių pudingas

Prancūziško batono ir obuolių pudingas

08. Sep 2010, 10:00

Ruduo - obuolių metas, tad siūlau išbandyti nerealiai gardų pudingą, kuris toks skanus, beveik kaip pyragas :)

 

Reikės:

3 vnt kiaušinių

1 indelio kondencuoto saldinto pieno

3-4 obuolių

1,5 stiklinės vandens

50 gr sviesto

1 arbatinio šaukštelio cinamono

4 puodelių kubeliais pjaustyto prancūziško batono

Susipjaustome obuoliukus kvadratukais ir apiberiame cinamonu, išmaišome, kad lygiai pasiskirstytų.

 

Išplakame kiaušinukus.

Šiltame vandenyje ištirpiname sviestą, supilame kondensuotą pieną (tik nepirkite pigaus, nes jie nesusikaramelizuoja, taip ir palieka skysti)

 

Gautą masę sumaišome su plaktais kiaušiniais.

 

Obuolių kubelius sumaišome su batono kubeliais. Siūloma batoną naudoti padžiūvusį, bet neturėjau kantrybės jo džiovinti ;) vienintelis trūkumas - sunkiai šviežias pjaustosi.

Sukratome obuolius su batonu į sviestu pateptą indą ir apipilame kiaušinių, sviesto ir pieno mišiniu.

Pašauname į orkaitę ir kepame 170-180 laipsnių temperatūroje apie 50-60 minučių. Jei batonas neapsisemia, paspauskite mentele, kad įsigertų, nes pradės greitai degti.

Skanaus

 

Juratux

 

 

 

 

05. May 2011, 16:21

na del tikslumo tai cia nera ypac aktualu 😀 juk ne biskvitas koks 😀 viena kart padarius ,is akies netgi dedu ir gaunasi 😉 👍

13. Feb 2011, 12:43

Nu super, pasidariau ir dabar valgau, mmm... Man tik nepatinka, kad porcijos surašytos stiklinėmis, dabar jau mažai kas turi tas tikras stiklines ir tai yra netikslu. Kiek mačiau čia dėta nelupti obuoliai, aš nulupau. Dabar mėgaujamės pudingu ir šalia įsidėjom ledų mmm...

sun sun 14. Sep 2010, 19:23

👍

11. Sep 2010, 19:08

jetau, tik db dašilo, nieko nereikia virt, perskaičiau tavo laiškutį, ačiūūūūūūūūūūū😀 tik ištirpint sviestą ir sumaišyt su kondensuotu pienu, kodėl aš sugalvojau kaitinti tą masę....net pačiai įdomu pasidarė😃 😃 😃

11. Sep 2010, 19:03

kad žinok aš ir pirkau tokį kondensuotą piną😉 tuomet kt klausimukas: kaip tu sviestą tirpinai? aš jį supjausčiau, įpyliau 1,5stiklinės šilto vandens ir tuomet kondensuotą pieną, bet jis buvo skystas...na, gal, buvau nekantri, tikriausiai reikėjo dar virti ant silpnos ugnies, o aš ant didžiausios beveik užvariau ir po 10min. burbulai didžiausi, bet nieko...dadėjau krakmolo😉

11. Sep 2010, 14:46

tikrai nereikia virti nieko 😉 tik ismaisyti,kad tolygiai pasiskirstytu 😀 siulau visoms geriau pirkti si kondencuota pienuka su Lietuvaite jis manes dar nera ne karto pavedes 😉

11. Sep 2010, 14:36

laaaabai jau man skanus ir paprastas receptukas pasirodė, bet begaminant susidūriau su kliūtimi, tai norėjau pasitikslint, kai darysiu kt kartą😉 ar tu tikrai naudojai paprastą kondensuotą pieną sutirštintą su cukrumi? nes naudojau išties ne pigų, bet jis man nesustingo, tad nutariau gelbėt situaciją ir įdėjau šiek tiek krakmolo, tai gavosi tokio pudingo konsistencijos😉 o, gal, į tą pieną su sviestu ir vandeniu reikėjo dar įmaišyti cukraus arba...išvis naudoti Rududu? kiek laiko tu virei tą kondensuotą pienuką su sviestu ir vandeniu, ką? brukštelk, jei nesunku😉 ačiū😀

10. Sep 2010, 18:32

nu jau labai skaniai atrodo 😀 butinai isbandysiu😀

08. Sep 2010, 16:13

Ir aš susigundžiau, rieks kada daryti 😀

08. Sep 2010, 12:46

Niam 😀 Būtinai išbandysiu 😀

08. Sep 2010, 12:05

kas darysite,tikrai nepasigailesite,jau mano vyras nelabai valgo obuolius,bet valge su pasimegavimu 😉 jis toks visai nesaldus gaunasi 👍

08. Sep 2010, 11:42

idomus ir paprastutis receptukas , atrodo super😀 prie progos reiks isbandyt😀

08. Sep 2010, 10:16

aga, laaaaaabai skaniai, be to obuolių db turim ogo go kiek😉 super😀 ačiū😀

08. Sep 2010, 10:05

ohhhoo atrodo suuuuper, reiks pabandyti!